La tercera acceleradora d'empreses de Catalunya es posa en marxa a Sant Cugat

| Tema: Desenvolupament socioeconòmic

L'alcaldessa, Mercè Conesa, va assistir ahir a la presentació de la nova Acceleradora Start-up Catalonia que la Generalitat ha impulsat a Esadecreàpolis. L'acte, presidit pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va comptar amb la presència del secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres; el conseller Delegat d'ACCIÓ, Joan Tarradellas; l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs; l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; l'alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; i el director d'Emprenedoria d'Esadecreapolis, Marc Millán. Un centenar d'empresaris i de representants econòmics i socials de la comarca també van assistit a la presentació.

La nova acceleradora s'emmarca dins la Xarxa Start-Up Catalonia, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que s'articula a través d'ACCIÓ. Aquesta xarxa neix per donar suport a les noves empreses catalanes que ja estan constituïdes i que tenen un projecte amb capacitat per créixer i crear llocs de treball. Les empreses que hi participin poden tenir fins a 5 anys de vida, han de comptar amb un producte o servei testat al mercat i amb un projecte escalable. El programa té un enfocament pràctic i fomenta l'adquisició de contactes, l'accés a mentors i les trobades de networking. També inclou l'acompanyament individualitzat d'un expert en fer créixer empreses.

L'acceleradora que s'ha posat en marxa a Sant Cugat neix amb el suport del Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO) i de l'Associació Àmbit B-30. Començarà a estar operativa al proper mes de gener i donarà suport anualment a 25 empreses. La convocatòria per sol·licitar l'accés a aquest programa està oberta fins al 10 de noviembre.

En aquests moments la Generalitat ja compta amb tres acceleradores d'obertes (Girona, Mataró i Sant Cugat) i té previst obrir-ne 5 més properament. En total, està previst que aquestes 8 acceleradores donin suport a 200 projectes empresarials anualment a partir del gener del 2015.

Documents relacionats