L'Olivera, la botiga social de Badia

| Tema: Polítiques socials

En aquest establiment de Badia del Vallès les persones que reben ajuts alimentaris poden anar a comprar

El passat 26 d'octubre, el coordinador de Polítiques Socials de l'AMB, Guillem Espriu va visitar l'Olivera, la botiga social de Badia del Vallès.

Aquest establiment és un exemple de bona pràctica en l'aprofitament alimentari. L'Olivera està impulsada per l'Ajuntament de Badia del Vallès, l'església evangelista i les entitats de voluntariat social.

La botiga és un projecte iniciat a l'abril del 2016. Disposa d'instal·lacions amb lineals de botiga tradicional, en què s'exposen els aliments disponibles, on la compra la fan les persones que reben ajuts alimentaris a través d'un sistema de punts.

Els aliments es reben en funció del nombre de membres de la unitat familiar i altres criteris econòmics, que especifiquen i gestionen els serveis socials de l'Ajuntament de Badia.

La visita a aquesta instal·lació s'engloba dins del seguiment que es fa des de l'AMB dels projectes metropolitans que són referents de bona gestió i aprofitament alimentari per atendre les necessitats bàsiques.

Són projectes que es contemplen en l'estudi que s'està realitzant sobre "Bones pràctiques metropolitanes en l'aprofitament d'aliments per atendre necessitats socials bàsiques".

Documents relacionats