L'Innobus metropolità es posa en marxa

| Tema: Innovació

Tercera edició d'aquest programa que promou l'encontre entre joves i empreses

Un grup de persones assegudes atenen les explicacions d'una dona

Innobaix i l'AMB posen en marxa la tercera edició de l'Innobus, l'autobús de la innovació en el qual viatgen joves, amb formació universitària, que tindran l'oportunitat de conèixer empreses capdavanteres en el camp de la innovació. En aquesta 3a edició, s'implica l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l´AMB amb el suport del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) dins dels programes de suport al desenvolupament local.

Per primer cop hi participaran joves i empreses dels 36 municipis de l´àrea metropolitana. Les empreses poden implicar-s'hi llançant un repte o acollint la visita del "Bus de la Innovació". El projecte és beneficiós tant per als universitaris, que poden fer visible el seu talent entre els directius de les empreses participants, com per a les mateixes empreses, que poden captar nous perfils professionals.

Presentació i posada en marxa

El 15 de febrer es farà una jornada de presentació per a universitaris que vulguin pujar a l'autobús. Després, l'11 de març, el Bus es posarà en marxa i durant 11 dies farà un recorregut per les diferents empreses participants, que poden ser col·laboradores: ensenyen les seves instal·lacions i ofereixen una sessió inspiradora als viatgers o, empreses que també llancen un repte: els joves l'hauran de resoldre.

Les empreses participants que presenten reptes són: Bayer, Port de Barcelona, Aigües de Barcelona, CaixaBank, Almirall, TAI (Tecnologías aplicadas a la información), Innovae augmented reality agency, HP, BDN Lab i Inbesters.

Les empreses que es visitaran però no presentaran reptes són: Avant Grup, Tinkerers Lab, Acceleradora ESA-BIC Barcelona, Citilab, Dédalo Studio, Eurecat, BMW Barcelona Premium.

En l'edició d'enguany també hi participa com a col·laboradora l'empresa Talent Factory.

Acceleració d'idees i premis

Després del viatge de dues setmanes, hi ha programades tres setmanes més d'acceleració. Els joves, per equips o individualment, trobaran respostes als reptes i plantejaran projectes i prototips que es presentaran en una final que se celebrarà del dia 24 d'abril. Aquell dia, els joves participants tindran la gran oportunitat de fer visible el seu talent i, alhora, podran portar el seu currículum i fer-lo arribar a les empreses que més s'adaptin a les seves capacitats i il·lusions.

Pel que fa al premi per la feina feta, l'AMB oferirà la possibilitat que una empresa pugui acollir durant un període mínim de 2 mesos, una persona o un equip per poder desenvolupar la seva idea amb l'acompanyament adequat. Un altre premi serà un viatge a Brussel·les, on es visitarà un dels centres d'innovació més punters d'Europa.

Finalment, diversos projectes guanyadors també podran presentar-se en el saló Biz Barcelona (30 i 31 de maig).

Documents relacionats