Incorporació de dos agents AODL

| Tema: Economia circular, Mercat laboral

Treballaran en la dinamització del mercat de treball i en el foment de l'economia social

Incorporació de dos agents AODL

L'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB ha incorporat  dos agents AODL (agents d'ocupació de desenvolupament local), mitjançant el Programa d'agents d'ocupació i desenvolupament local 2018, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.

L'objectiu és reforçar el desplegament del programa de suport a l'economia cooperativa, social i solidària (ECSS) i de dinamització del mercat de treball.

Dos nous àmbits d'actuació

Un dels àmbits serà el projecte ORIENTAMB, dirigit a preparar i promoure la nova oferta de serveis metropolitans per a l'impuls i la dinamització del mercat de treball des de la iniciativa pública local. Aquest projecte vol generar una comunitat de serveis locals per a l'ocupació amb perspectiva metropolitana i un nou entorn de debat i concertació amb el món privat. Tot això, sempre al voltant de les polítiques actives per a l'ocupació a l'àrea metropolitana.

L'altre àmbit, dins del programa de foment de l'economia cooperativa, social i solidària (ECSS), activarà dos projectes: el de Suport a les empreses i a les actuacions d'ECSS i, la confecció del Mapa d'experiències ECSS. L'objectiu dels agents en aquest àmbit és poder establir i activar una línia de finançament de nous projectes locals de l'ECSS i, a la vegada, identificar, actualitzar i difondre la configuració de l'ecosistema metropolità d'aquest tipus d'iniciatives, per afavorir-ne el coneixement i reforçar-ne la implantació.

Així mateix, s'ha procedit a la pròrroga contractual per un any més de l'equip de tres AODL, dedicats al desenvolupament d'iniciatives en marxa sobre economia sostenible, verda i circular, ECOVERD – AMB, i la iniciativa de valorització del sistema alimentari metropolità, SAM-AMB.

Aquest equip de tres AODL treballa dins de l'àmbit de la innovació en els projectes METROPOLISFPLAB, INNOBUS metropolità, Iniciatives d'emprenedoria social i tecnològica, Suport a les empreses i promoció de polígons industrials: infoPAE, suportPAE i impulsaPAE.

Documents relacionats
On
Marker
Desenvolupament Social i Econòmic Barcelona