Horts socials comunitaris

| Tema: Ocupació

En marxa un programa de foment de l'ocupació i cooperativisme a Barberà del Vallès

Recollint un enciam de l'hort

L'AMB ha aprovat el "Programa de foment de l'ocupació i cooperativisme per la gestió d'uns horts socials comunitaris municipals" que s'inicia aquest mes de març a Barberà del Vallès, amb un any de durada.

Aquests programa, dirigit a col·lectius amb dificultats, prioritàriament dones, aturats sense ingressos i famílies amb tots els seus membres a l'atur, és un pla d'ocupació singular on 11 persones rebran formació per constituir una cooperativa en els horts socials urbans que es troben en un terreny municipal de Barberà, actualment en desús. En concret, es contracta una persona com a tècnica dinamitzadora i als 10 restants se'ls dona formació, eines i recursos per aprendre a muntar una cooperativa que gestioni i s'encarregui d'un hort urbà. Cal indicar que la tècnica dinamitzadora rebrà la mateixa formació que la resta de participants.

El projecte d'horst socials comunitaris s'emmarca dins del "Programa metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2018-2019". Tindrà una any de durada i serà executat i gestionat per la Fundació Barberà Promoció. La inversió és de prop de 82.000 €, dels quals, l'AMB en finança 64.140 € i la resta del finançament l'aporta l'Ajuntament de Barberà del Vallès.

La finalitat del programa que ara s'engega a Barberà del Vallès és la de promoure l'activació i la millora de l'ocupabilitat mitjançant l'itinerari de treball i formació. També la de fomentar l'economia social i solidària en un entorn de treball cooperatiu i la de millorar de manera prioritària l'activació i la inserció dels aturats de llarga durada a través de l'autoocupació i la intermediació laboral.

Documents relacionats
On
Marker
Barberà del Vallès Barberà del Vallès