Compartim coneixement

| Tema: Convivència

Jornada sobre convivència i seguretat del Consorci del Besòs

El passat dia 8 de novembre va tenir lloc la I Jornada Compartim coneixement, organitzada pel Consorci del Besòs, amb l'objectiu de conèixer en profunditat diferents experiències i iniciatives que aposten per una millora de la convivència, desenvolupades tant a dins com a fora de l'eix Besòs; intercanviar informació relativa a un diagnòstic general de l'estat de la convivència al territori del Besòs, així com discutir i generar propostes d'accions compartides al territori.

En aquesta jornada en concret, Marta Murrià, cap de l'Àrea de Convivència i Seguretat Urbana de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans, va presentar la ponència "Processos i factors de la inseguretat als barris metropolitans", en la qual va aportar dades recents sobre victimització i sentiment d'inseguretat a l'àrea del Besòs. 

Com a aprenentatge positiu dut a terme al territori, Lídia Montero, tercera tinent d'alcaldessa de Seguretat Ciutadana i Civisme de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, va compartir amb els assistents l'experiència del servei dels serenos en aquest municipi. Es tracta d'un equip format per 18 persones, que a través de rondes nocturnes pels barris volen crear nous entorns de confiança i millorar la sensació de seguretat de la ciutadania. Entre les funcions que desenvolupen hi ha: inspeccionar l'estat del mobiliari urbà, els vehicles aparcats, l'estat dels edificis i comerços, o també assistir o acompanyar persones que necessitin ajuda. 

Cal recordar que les contractacions de les persones que desenvolupen la funció de serenos s'emmarquen dins dels plans d'ocupació  impulsats per l'Ajuntament i duts a terme per Grameimpuls, que promouen la contractació de persones més grans de 45 anys en situació d'atur. En aquest sentit, l'AMB hi ha donat suport econòmic a través del Programa metropolità de suport a les polítiques socials municipals.

El Consorci del Besòs ofereix amb aquests tipus de jornades, un espai obert per a diferents professionals per tal de reflexionar conjuntament sobre aspectes de la convivència i la seguretat a partir de píndoles de contingut. Aquesta actuació forma part de l'estratègia d'inclusió i cohesió social al territori del Besòs, en la qual participa l'AMB.

Documents relacionats
On
Marker
Consorci del Besòs Sant Adrià de Besòs