Cartografia de la innovació

| Tema: Innovació

L'AMB presenta un treball sobre la dimensió territorial de la innovació econòmica metropolitana

Quines són les característiques urbanes dels territoris que acullen activitats econòmiques innovadores? A aquesta pregunta ha donat resposta el recent estudi socioeconòmic presentat per l'AMB.

Es tracta de l'informe Geografies de la innovació el primer estudi d'àmbit metropolità que analitza la dimensió urbana i territorial de la innovació econòmica. L'objectiu d'aquest treball és conèixer quines són les activitats econòmiques innovadores i on se situen, identificar les sinergies que es generen entre si i determinar les característiques dels teixits urbans que les acullen.

Més de 2.000 agents innovadors

Aquesta recerca s'alinea amb altres estudis internacionals que analitzen la dimensió territorial de les iniciatives econòmiques innovadores. Geografies de la innovació ha estat realitzat per l'empresa 300.000 km/s i com a resultats principals destaquen la generació d'una base de dades georeferenciada amb 2.244 agents innovadors metropolitans, la identificació dels paràmetres urbanístics que tenen més rellevància per al sorgiment d'activitats innovadores i la categorització dels teixits urbans metropolitans en cinc tipus d'acord amb el seu potencial per acollir activitats innovadores.

Geografies de la innovació obre la via per impulsar noves polítiques públiques que incideixin el context urbanístic amb l'objectiu d'afavorir l'activitat econòmica innovadora.

L'estudi ha estat encarregat per l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Social i es va presentar a la passada edició del BIZBARCELONA, el punt de trobada d'emprenedors i innovadors.

Documents relacionats
Estudis relacionats