Àrees metropolitanes com a marques internacionals

| Tema: Desenvolupament socioeconòmic, Metròpolis, Relacions internacionals

Seminari internacional "The key role of Metropolitan Areas as International brands"

El passat dimarts 27 de juny es va celebrar a la ciutat de Porto el seminari internacional "The key role of Metropolitan Areas as International brands" per abordar el paper decisiu de les àrees metropolitanes com a marques internacionals.

En l'actualitat, les metròpolis es troben sotmeses a la pressió d'uns canvis i transformacions d'abast global que estan afectant les grans àrees urbanes del món. El context socioeconòmic i geopolític internacional derivat de la globalització, així com la mateixa evolució del país i dels riscos relacionats amb l'augment de les desigualtats i l'exclusió, obliga a pensar com afrontar aquests reptes.

Per representar l'AMB hi va assistir personal de les àrees de Cooperació Internacional i de Desenvolupament Social i Econòmic, i tècnics del projecte Marca Barcelona de l'Ajuntament de Barcelona. Es van presentar les estratègies conjuntes que s'estan duent a terme al territori pel que fa a la gestió i al futur de la Marca Barcelona, tot destacant el rol de la futura Agència de Desenvolupament Econòmic com un instrument per fer evolucionar la visió de Barcelona cap a un hub d'innovació i negocis més enllà de les fronteres estrictes del municipi de Barcelona.

Aquest seminari s'emmarca en el projecte MEANING (Metropolitan Europeans in Active Network, Inducing Novelties in Governance) coordinat per ALDA (European Association for Local Democracy) que té per objectiu la construcció d'una xarxa temàtica de ciutats metropolitanes europees que intercanvien experiències sobre la seva gestió i el seu paper en el futur de la governança europea, tot centrant-se en la participació dels ciutadans en aquests processos.

Al seminari, a més de l'AMB, hi van participar tècnics i polítics de diverses metròpolis com ara Milà, Gdansk, Zagreb, Riga, Bari, Lisboa i l'amfitriona, Porto.

Documents relacionats
Programes o projectes relacionats
  • Meaning
    Zona d'actuació:
    Europa
    Tema:
    Governança
    Estat:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)
On
Marker
Porto