Aprovat el conveni amb el CUESB

| Tema: Polítiques socials

Donarà servei sobre urgències i emergències socials els propers 4 anys

El darrer Consell Metropolità va aprovar el conveni de col·laboració entre l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona per garantir i dotar els municipis metropolitans dels serveis assistencials en l'àmbit de les urgències i emergències socials mitjançant el servei del CUESB (Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona).

Aquest servei, de titularitat municipal, dona cobertura a algunes de les necessitats en l'àmbit de les urgències i emergències socials. Cal tenir en compte que aquest servei és pioner en aspectes tècnics i logístics i s'inscriu plenament en les polítiques europees de priorització en matèria de polítiques socials. Amb la firma del nou conveni entre les dues administracions es dona continuïtat a la cobertura que reben els municipis metropolitans que així ho desitgin.

Les principals actuacions del conveni són l'assessorament i l'orientació adreçats als professionals de serveis socials i policia local, així com l'atenció de les urgències socials fora de l'horari normalitzat d'atenció dels serveis socials.

Al darrer conveni s'hi van acollir fins a 20 municipis metropolitans, es van fer unes 1.700 intervencions i es van atendre prop de 1.500 persones.

Documents relacionats