Aprofitament alimentari

| Tema: Polítiques socials

Punt Solidari del Prat i a la Botiga solidària de Cornellà, bones pràctiques en l'aprofitament d'aliments

En referència a l'estudi "Bones pràctiques metropolitanes en l'aprofitament d'aliments per atendre necessitats socials bàsiques" l'AMB realitza un seguit de visites a projectes metropolitans que són referents de bona gestió i aprofitament alimentari per atendre les necessitats bàsiques.

En aquesta línia, el passat 30 de maig el coordinador de polítiques socials de l'AMB, Guillem Espriu, va conèixer de primera mà els projectes de Punt Solidari del Prat de Llobregat i la Botiga Solidària de Cornellà de Llobregat.





Des d'aquests dos serveis dels municipis metropolitans es dóna resposta a la demanda d'aliments de primera necessitat d'un sector de la població en situació de vulnerabilitat, s'evita el malbaratament d'aliments i la destrucció de productes alimentaris que encara són aprofitables, s'homogeneïtzen els recursos i s'optimitzen els esforços que realitzen les diferents entitats de la ciutat que treballen en aquest àmbit.

Aquestes experiències mostren com, amb la suma i la unificació de recursos, es canalitzen de manera més eficaç els excedents alimentaris als municipis i es poden atendre les famílies en situació de pobresa.

L'estudi sobre bones pràctiques en l'aprofitament dels aliments vol disposar de la informació clau sobre l'estat de la qüestió de la garantia alimentaria a l'àrea metropolitana de Barcelona, des de la intervenció municipal, la iniciativa privada i el suport social metropolità. Aquest estudi contribuirà a definir les polítiques que l'AMB pot endegar per ajudar i donar suport als ajuntaments metropolitans en els aspectes socials.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Punt Solidari Parc del Fondo d'en Peixo s/n, 08820, El Prat de Llobregat
Marker
Botiga Solidària 08940, Cornellà de Llobregat