Aposta per la producció agrària

| Tema: Desenvolupament socioeconòmic

L'AMB presenta i avalua possibles accions per fomentar la producció agrària metropolitana

El passat 18 de juliol es va celebrar una reunió amb responsables tècnics i polítics dels municipis metropolitans per iniciar els treballs de definició d'accions per al foment de la producció agrària metropolitana. Des de l'AMB s'aposta per impulsar una política alimentària d'abast metropolità que reforci la resiliència del sistema alimentari metropolità per garantir l'accés a una alimentació saludable, equilibrada i assequible per a tothom.

Inversió en infraestructures agràries i aposta pels productes de proximitat

L'AMB va presentar en aquesta reunió una primera avaluació de possibles accions que l'administració metropolitana podria desenvolupar per al foment de la producció agrària orientada al mercat. Entre les accions presentades destaquen la lluita contra l'abandonament de terres, el foment del relleu generacional dels agricultors, la inversió en infraestructures agràries, el suport a les accions de promoció dels productes de proximitat i el foment dels circuits curts de comercialització.

Els assistents van compartir les accions que estan desenvolupant des dels seus municipis per impulsar la producció agrària, així com els reptes i dificultats a què s'enfronten. Pel que fa a les accions presentades des de l'AMB, els assistents van coincidir que són accions útils i van reclamar atenció a altres reptes, com les particularitats de l'agricultura agro-forestal, la necessitat d'impulsar programes formatius per als joves agricultors, la problemàtica derivada de les grans infraestructures que travessen el territori i la dificultat de convivència entre l'activitat agrària i altres activitats d'oci. També es va incidir en la importància de coordinar aquestes accions amb les que desenvolupen altres administracions.

Per cloure la reunió, el director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Héctor Santcovsky, va anunciar que fins el primer trimestre de 2018 es desenvoluparan tres jornades monogràfiques sobre producció, distribució i promoció agrària metropolitana, que permetran consensuar la política metropolitana per al foment de l'activitat agrària.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Seu de l'AMB