Aposta per la innovació

| Tema: Desenvolupament socioeconòmic, economia

L'AMB co finança ESA-BIC amb l'objectiu d'incubar 40 projectes d'innovació per a l'any 2018

El passat 8 de juliol es va realitzar la reunió de seguiment del comitè promotor d'ESA BIC Barcelona i es va presentar la memòria d'indicadors 2015 d'aquesta incubadora de projectes innovadors, caracteritzats per un fort component tecnològic aplicat als àmbits sanitari, energètic, de les telecomunicacions, del transport i agrícola, entre d'altres.

L'AMB co finança ESA-BIC Barcelona, un centre d'incubació d'empreses de la xarxa impulsada per l'agència europea de l'espai (ESA). dins de la seva aposta per la innovació i la reactivació econòmica del territori metropolità. L'AMB té l'objectiu d'incubar 40 projectes empresarials innovadors per a l'any 2018.

Dades destacades de la memòria 2015

  • S'han  creat un total,  de 76 llocs de treball directes configurats pels promotors i promotores que treballen a les seves empreses més personal contractat.
  • La facturació mitjana per empresa ha estat de 52. 802 €.
  • El finançament aixecat (acumulat) ha estat de 2.242.080 €.
  • El 66% col·laboren amb universitats i a més un 47 ho fan amb centres de recerca.
  • El perfil tipus de les persones que promouen aquestes empreses es de home (80%) majors de 31 anys  (68%),  amb estudis superiors (77% llicenciats i 20% doctorats) i de nacionalitat espanyola (89%)
A la reunió es va constatar que el centre de Barcelona, ubicat a l'edifici RDIT del Parc UPC-PMT de Castelldefels, és un dels més actius del continent. Actualment existeixen onze centres ESA BIC repartits pel continent europeu.

A banda de l'AMB, formen part del comitè promotor de l'ESA BIC Barcelona: Barcelona Activa, Diputació de Barcelona, UPC, Consell Comarcal del Baix Llobregat i Caixa Capital Risc.

Enllaços relacionats
On
Marker
ESA BIC Barcelona (Parc UPC - RDIT) Castelldefels