30.000.000 € per crear ocupació

| Tema: Desenvolupament socioeconòmic, Polítiques socials

Es renoven els plans de suport amb l'objectiu de donar feina a 4.000 persones més

L'AMB ha presentat, a l'auditori d'ESADECREAPOLIS a Sant Cugat, la segona edició del Pla de suport a les polítiques socials municipals (2016-2019) centrat a augmentar l'ocupació al territori metropolità i millorar la qualitat de les feines ja existents.

Aquesta segona edició consta de dues convocatòries que sumen un total de 30 milions d'euros. Uns fons destinats als ajuntaments metropolitans per crear ocupació amb tres models de contractes: acords amb empreses, plans d'ocupació i plans d'autoocupació.

A més de fer balanç de les dues edicions d'aquests plans de suport, l'AMB va presentar les novetats que s'introdueixen en aquesta segona edició 2018-2019.

La presentació de la segona edició del Pla d'ocupació va anar a càrrec del tinent d'alcalde d'Ocupació de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Pere Soler, i del vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Jaume Collboni.

Innovació i formació

Pel que fa a les novetats del Pla de suport, es va presentar una quarta modalitat de contracte: els Projectes Singulars. Aquest tipus de línia finançarà projectes que permetin experimentar en matèria de polítiques socials i d'ocupació, i posar a prova innovacions concretes i no experimentades o molt poc esteses. Alguns dels temes d'aquests contractes seran projectes de reforç educatiu, iniciatives per al desenvolupament sostenible, la lluita contra el canvi climàtic, l'economia social i solidària, l'economia circular i l'ocupació verda, l'eficiència energètica o la igualtat de gènere.

En aquesta nova modalitat també s'hi inclouran ONG i cooperatives com a possibles contractants de persones en situació d'atur. L'objectiu és donar feina a 4.000 persones més.

L'AMB també vol fer una aposta per la formació i reforçar la millora de competències transversals, ampliant les hores de formació i el domini de competències obligatòries (TIC, relacions laborals...) entre els beneficiaris del programa.

Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, ha manifestat que "les claus d'aquesta nova fase del nostre programa seran ampliar i reforçar les polítiques socials centrades en la generació de noves oportunitats d'ocupació, prioritzant sempre els recursos per a l'ocupació d'aquells grups o col·lectius amb més risc d'exclusió social, i promoure nous formats i experiències que permetin no només reduir els índexs d'atur, sinó també lluitar contra la precarietat laboral".

En la primera edició del Pla de suport es van formalitzar un total de 4.416 contractes que es preveu que augmentin en més de 1.600 a finals del 2017.

Documents relacionats
On
Marker
ESADE-CREAPOLIS Sant Cugat del Vallès