EMA

Tornar
Emblema EMA

European Metropolitan Authorities (EMA)

Fitxa tècnica

Zona d'actuació:
Europa
Tema:
Desenvolupament urbà sostenible

Descripció

L'EMA és una trobada entre autoritats metropolitanes europees impulsada per l'AMB, amb la voluntat de compartir experiències, impulsar projectes conjunts i posicionar-se i defensar els seus interessos davant la Unió Europea i els estats.

La plataforma EMA engloba grans metròpolis europees amb dimensions i realitats urbanes similars i permet que els seus representants comparteixin i debatin metodologies, iniciatives, experiències i projectes innovadors aplicats a l'àmbit metropolità.

L'EMA fa possible el debat entre els representants de metròpolis europees a partir de la celebració d'un fòrum anual en el qual es poden sumar forces de cara a la reivindicació d'un paper més rellevant davant la UE. Són temes que cal debatre a escala metropolitana internacional, donada la impossibilitat, en molts casos, per part de les autoritats locals de fer-hi front.

Objectius:

  • Reforçar les relacions entre autoritats metropolitanes europees.
  • Debatre, intercanviar experiències i contribuir a la generació de solucions comuns als principals reptes metropolitans.
  • Aconseguir el reconeixement de les Àrees Metropolitanes com a actor clau de la Unió Europea que participi en el disseny, definició i implementació de les polítiques.
  • Aconseguir un tracte diferencial en la gestió de  recursos del  pressupost europeu.

Enllaços relacionats

Programes o projectes relacionats

  • RiConnect

    Zona d'actuació:
    Europa, Europa
    Tema:
    Estat:
  • CAMELOT

    Zona d'actuació:
    Europa, Europa
    Tema:
    Estat:
  • METRO

    Zona d'actuació:
    Europa
    Tema:
    Estat:
    Iniciat