Una gran festa ciutadana posa en marxa la Biblioteca Central de Cerdanyola

| Tema: Espais públics urbans

Una cadena humana, formada per més de 450 persones, ha traslladat simbòlicament els darrers llibres de l'antiga Biblioteca de ca n'Altimira a la nova Biblioteca Central de Cerdanyola on l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha invertit més d'un milió d'euros.

L'Odissea, d'Homer;  L'Abans, un llibre dedicat a la història local, i un ebook han estat els darrers llibres que han arribat a la nova Biblioteca Central de Cerdanyola, procedents de l'antiga biblioteca de Ca n'Altimira. Els gegants de la ciutat, Bernat i Victòria junt amb el gegantó Mir, han estat els encarregats de tancar una simbòlica cadena que durant mitja hora ha servit perquè més de 450 persones voluntàries lliguessin ambdues seus de la Biblioteca de Cerdanyola del Vallès i completessin el trasllat de més de 50.000 objectes (llibres, DVD, ebooks ..) d'un edifici fins l'altre.

La col·laboració de diverses administracions, AMB, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya i el propi Ajuntament, sense oblidar l'ajut europeu a través del programa URBAN. El valor d'execució de l'obra és de 4.662.932,82 €. dels qual l'AMB ha aportat 1.169.269,15 euros.

La Biblioteca Central de Cerdanyola

El nou equipament s'ubica en un equipament municipal que havia quedat en desús. S'ha aprofitat l'estructura existent, representant l'actuació realitzada una millora
substancial respecte a l'antiga biblioteca de ca n'Altimira. Des del punt de vista arquitectònic l'edifici ha integrat tota la superfície disponible en una àmplia biblioteca amb espais diàfans. A la planta baixa hi ha l'hemeroteca i les Aules d'Estudi Nocturn, que es conceben perquè tinguin una entrada independent.

La planta semisoterrània acull la sala de lectura general i l'espai per a treballs en grup. La sala infantil es situa a la primera planta, mentre que la segona esdevé un espai polivalent de 400m2 on s'hi poden fer exposicions, petites representacions teatrals, xerrades, etc ... L'edifici disposa també d'espais per a noves tecnologies.

Documents relacionats