Reconeixement als usuaris més actius del Bicibox

| Tema: Mobilitat i transport

Aquesta tarda, a l'equipament municipal Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, ha tingut lloc un acte de reconeixement als usuaris més actius, durant el 2014, del servei Bicibox, l'aparcament segur per a bicicletes privades impulsat per l'AMB.

L'acte ha premiat els usuaris més actius del servei Bicibox a cadascun dels tretze municipis de l'AMB amb aquest servei, a més de l'usuari més actiu amb residència a Barcelona.

Antoni Poveda, Vicepresident de Transport i Mobilitat de l'AMB i i alcalde de Sant Joan Despí, ha presidit aquest acte. Segons Poveda, "el Bicibox ja és un servei amb gran èxit entre els ciutadans metropolitans, però l'AMB ha volgut organitzar aquesta trobada per sentir, de la veu d'aquests, de quina manera es pot millorar encara més".

L'acte ha servit, també, els municipis amb una acceptació més gran per al servei: els usuaris més actius de tots són residents a Cornellà (amb 490 estacionaments), Sant Joan Despí (amb 482) i Viladecans (amb 460). La mitjana dels 14 usuaris més actius seleccionats és de 307 aparcaments durant l'any 2014, aproximadament un aparcament cada dia laborable.

Prèviament a l'entrega d'un obsequi de reconeixement a aquests usuaris, s'ha fet un repàs a les excel•lents dades d'us del Bicibox durant l'any passat, que demostren que el servei segueix en expansió.

El nombre total d'usuaris registrats ha crescut de 908 el 2012 a 3.518 a finals del 2014. En el mateix període, el nombre de bicicletes estacionades ha passat de 48.393 a 124.670.

Pel que fa al perfil dels usuaris, un 52% dels usuaris utilitzen el servei Bicibox cada dia, un 59% utilitzen el servei Bicibox per anar a treballar o a estudiar i un 45% combinen el servei Bicibox amb el transport públic.

També s'ha anunciat la propera construcció de 10 nous mòduls amb noves prestacions, com una placa solar més gran, unes portes més pràctiques o un nou software. L'objectiu d'això és poder oferir més places a les estacions de més demanda, i poder desplegar el servei Bicibox a nous municipis: Molins de Rei, Pallejà, Montcada, Barcelona...

L'acte ha acabat proposant un objectiu de demanda pel 2015: superar les 175.000 bicicletes estacionades al servei Bicibox.

Documents relacionats