Nova subvenció per a la compra de bicicletes elèctriques

| Tema: Mobilitat i transport

L'AMB ha posat en marxa una nova subvenció de 250 euros per als primers 1.000 ciutadans de l'àrea metropolitana que decideixin comprar una bicicleta elèctrica. La subvenció, disponible per a bicicletes amb un preu màxim 1.350 euros, es divideix en dues convocatòries de 500 unitats cadascuna. Quan s'esgoti la primera convocatòria, s'activarà i es posarà en marxa, de manera immediata, la segona.

Respecte a les convocatòries anteriors realitzades els anys 2014 i 2015, que van tenir un gran èxit, en aquesta nova edició cal destacar la incorporació de sis noves botigues a la xarxa d'establiments participants, que ja arriba als 29 establiments adherits a la promoció. Aquest matí, aquestes cinc noves botigues han signat a la seu de l'AMB els convenis corresponents juntament amb Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB.

"És un subvenció pensada per a una mobilitat urbana diària, per a persones que vulguin contribuir a una mobilitat diferent, sostenible", ha explicat Poveda.

A partir de la propera setmana, un cop s'hagi publicat al BOP la llista dels nous establiments adherits, els ciutadans que vulguin beneficiar-se del descompte només han d'anar a una de les botigues adherides, escollir una bicicleta elèctrica dins del rang de preus adient (fins a 1.350 euros) i omplir un formulari, on hauran d'acreditar que resideixen en un dels 36 municipis metropolitans.

A més, aquest descompte de 250 euros de l'AMB es podrà acumular a altres promocions i subvencions existents. Per exemple, serà compatible amb el Pla MOVEA del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, que atorga 200 euros per a la compra d'una bicicleta elèctrica. 

100% sostenible, 0 emissions

Aquesta nova acció de l'AMB s'emmarca dins de les iniciatives metropolitanes de mobilitat sostenible perquè la bicicleta esdevingui un mitjà de transport estès entre els ciutadans metropolitans. La bicicleta és 100% sostenible, ja que suposa zero emissions de gasos contaminants a l'atmosfera. A més, és totalment silenciosa i una gran opció de transport per a desplaçaments de distància mitjana que aprofitin els gairebé 1.500 km de vies ciclables del territori metropolità.

Èxit de les convocatòries anteriors

Per primer cop, entre 2014 i 2015 l'AMB va subvencionar 1.000 bicicletes elèctriques a ciutadans metropolitans, a raó de 500 unitats cada any. La majoria dels beneficiaris van correspondre a residents de Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Badalona, l'Hospitalet de Llobregat i Cerdanyola del Vallès.

Cal destacar també que un 10% d'aquestes bicicletes elèctriques subvencionades van ser per a empreses –per exemple, gestors d'hotels, que han creat flotes de bicis elèctriques per a ser llogades als seus clients, o empreses de repartiment i serveis a domicili, com alguns petits negocis de menjar per emportar.

Segons una enquesta sobre l'ús de la bici realitzada entre els ciutadans que van gaudir de les subvencions entre 2014 i 2015:

• un 37% afirma que utilitzarà menys el cotxe
• un 32% diu que utilitzarà menys el transport públic
• un 19% assegura que deixarà d'utilitzar la bicicleta clàssica
• un 11% respon que deixarà d'anar a peu

Documents relacionats