La vaga de taxis d'ahir dimarts va fer incrementar durant tot el dia l'ús del transport públic

| Tema: Mobilitat i transport

Durant el dia d'ahir, dimarts 30 de maig, i davant de l'episodi de vaga del servei de taxi metropolità, es va produir un increment important en l'ús d'alguns serveis de transport públic de l'AMB.

Foto Aerobús

Per una banda, es va incrementar fins a un 60% el nombre de viatgers de l'Aerobús, que connecta Barcelona amb l'aeroport, i que va passar dels 15.713 usuaris de mitjana d'un dimarts del mes de maig, als 25.903 viatgers, entre les dues línies d'Aerobús (A1 i A2). En aquest cas concret, per garantir la qualitat del servei, l'AMB va reforçar el servei d'Aerobús posant en circulació tota la flota de vehicles disponibles. Es van posar cinc vehicles més que un dimarts habitual, que representa un increment d'un 23% de l'oferta d'un dia laborable. En aquest sentit, la jornada va discórrer sense incidències destacades, amb algunes cues més llargues de les habituals a plaça Catalunya i l'aeroport.

Les línies de bus metropolità per accedir a l'aeroport (L77, L99 i PR1) van funcionar dins de la normalitat, i no es va realitzar cap reforç perquè no es va registrar cap bus complet.

D'altra banda, ahir a la nit l'AMB també va reforçar el Nitbus, que va patir un increment del passatge molt gran. Fins a la matinada, la majoria dels autobusos van circular complets. En aquest cas, l'AMB va reforçar el servei de Nitbus per arribar a  l'aeroport amb 13 vehicles addicionals als que circulen un dimarts normal a la nit.

Amb motiu de la vaga de taxis, també es va produir un increment de les validacions a la xarxa de metro, de l'ordre del 5% d'un dimarts laborable habitual.

La informació completa de les xarxes de transport públic de l'AMB es pot consultar a www.amb.cat/mobilitat i al compte de twitter @AMBmobilitat.

Documents relacionats