La Red de Ciudades por la Bicicleta pren protagonisme a la FEMP

| Tema: Mobilitat i transport

El passat 10 de Març es van desenvolupar dues grans accions orientades al foment de la bicicleta a les dependències de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, a Madrid, de la mà de la Red de Ciudades por la Bicicleta, l'associació que representa més de 150 municipis espanyols que aposten per aquest mitjà com a transport sostenible i saludable.

Al matí va tenir lloc la Jornada Tècnica: "La Bicicleta en els plans de mobilitat urbana", presentada per Eli Fernández de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), en la qual es va explicar què és un Pla de Mobilitat Urbana (Sílvia Casorrán, de l'AMB), com fomentar el ús de la bicicleta des del Pla de mobilitat Urbana (Silvia Esteban de l'Ajuntament de Barcelona) i com tractar la circulació de bicicletes a les Ordenances municipals (Esther Anaya, experta en mobilitat de l'Imperial College de Londres).

Posteriorment hi va haver un debat per part dels assistents, entre els quals es trobaven representants de mobilitat d'un gran nombre de municipis de tota la geografia estatal, associacions de ciclistes urbans, entitats públiques nacionals com la DGT o el Ministeri de Foment i moltes altres persones relacionades amb el món de la bicicleta. Antoni Poveda, president de la Red de Ciudades por la Bicicleta i vicepresident de Transport i Mobilitat de l'AMB, va clausurar la Jornada agraint la participació.

El mateix dia, ala tarda, es va celebrar una nova reunió de la Junta Directiva de la Red de Ciudades por la Bicicleta, en la qual es van tractar diversos punts del funcionament intern de l'associació, es van establir noves línies d'actuació amb els municipis socis i es va donar la benvinguda a diversos nous associats, la tònica habitual en els últims mesos, constatant que la xarxa continua creixent diàriament. També es va presentar el conveni de col•laboració amb la FEMP, que permetrà que la bicicleta continuï penetrant en les nostres ciutats.

Documents relacionats