La ciutadania tindrà veu aquesta tardor per fer aportacions sobre el futur urbanisme metropolità

| Tema: Planificació territorial

Aquest dilluns es reemprenen les sessions participatives de l'avanç del PDU metropolità, un document que recull els eixos estratègics del futur urbanisme metropolità, que el Consell Metropolità va aprovar el passat 27 de març del 2019. S'inicia amb una sessió de presentació en el Col·legi d'Ambientòlegs (COAMB) on el debat se centrarà en la infraestructura verda metropolitana.

Presentació avanç PDU metropolità al COAC -juliol 2019


Aquesta sessió obre un període de 3 mesos en què ciutadans, professionals i societat civil organitzada podran ser partícips dels continguts del futur PDU metropolità. L'objectiu és donar veu a la ciutadania i ajudar a divulgar els continguts d'aquest projecte de planificació urbanística. Durant aquest període, els ciutadans podran assistir a les sessions programades on tindran l'oportunitat de contrastar, debatre i fer aportacions amb relació als objectius i propòsits del pla.

El procés de participació s'organitza en 2 sectors diferenciats: debats temàtics als col·legis professionals i sessions ciutadanes a diferents municipis metropolitans. A més, els ciutadans tindran l'oportunitat d'aprofundir en el coneixement urbanístic a través de l'exposició itinerant "Metròpolis de ciutats".

Debats als col·legis professionals

Els debats als col·legis professionals i centres de recerca s'articulen al voltant de sis àmbits temàtics: infraestructura verda, cicles de matèria i energia, desenvolupament socioeconòmic, cohesió social i mobilitat. Es plantegen a partir d'una sessió explicativa del contingut de l'Avanç del Pla que donarà peu a un debat posterior.

En aquest cas, tot i que és obert, està adreçat a coneixedors de cadascuna de les temàtiques i la inscripció prèvia és obligatòria. http://urbanisme.amb.cat/participacio/participa/debats-presencials/collegis-professionals

Procés PDU











Participació ciutadana

Els debats ciutadans són espais de participació oberts que es duran a terme als diferents àmbits territorials de l'àrea metropolitana de Barcelona amb l'objectiu de difondre el contingut del Pla, conèixer les visions i recollir els suggeriments dels habitants de la metròpolis en relació amb el document d'Avanç del PDU.
Es plantegen un total de sis sessions, una per a cada àmbit territorial identificat, amb l'excepció de Barcelona, on se'n programaran dues.

Cadascuna d'aquestes sessions estarà dividida en tres parts: l'exposició dels continguts del Pla, un espai de treball temàtic en grups més reduïts i, per últim, un espai de retorn en què es presentaran sintèticament els resultats i les conclusions obtinguts de la jornada.
http://urbanisme.amb.cat/participacio/participa/debats-presencials/debats-ciutadans

En paral·lel a les sessions presencials, s'han habilitat uns canals de participació online: un espai per a la recollida de suggeriments (https://urbanisme.amb.cat/participacio/suggeriments
)  i una enquesta (http://urbanisme.amb.cat/participacio/participa/en-linia)

Procés de participació ciutadana











Exposició itinerant "Metròpolis de ciutats"

En el marc del procés de participació ciutadana, aquest dilluns dia 16 de setembre obre les portes l'exposició "Metròpolis de ciutats" al Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat (St. Feliu de Llobregat), una mostra itinerant que pretén acostar el futur urbanisme metropolità a la ciutadania d'una manera fàcil, didàctica i pedagògica. Aquesta mostra estarà oberta al públic fins el pròxim 29 de setembre i a posteriori passarà per 4 municipis metropolitans més: el Prat de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Badalona i Barcelona. 

Aquesta exposició itinerant es va inaugurar per primera vegada al Citilab de Cornellà de Llobregat el passat 7 de febrer del 2019 i després es va poder visitar a Ca l'Alier de Barcelona fins el 19 de març del 2019.

S'ha habilitat un correu electrònic per concertar visites guiades i per tenir més informació: contactepdu@amb.cat

Exposició Metròpolis de Ciutats
















Context

El període d'informació pública del PDU Metropolità va començar el passat 26 de març del 2019, quan el Consell Metropolità va aprovar el document de l'Avanç d'aquest Pla director urbanístic. Aquest període finalitzarà el pròxim 13 de desembre del 2019. La inauguració institucional d'aquest procés de participació es va produir el passat 16 de juliol al COAC (Col·legi d'Arquitectes de Catalunya), amb la presència d'Antoni Balmón, vicepresident executiu de l'AMB, Ramon Torra, gerent de l'AMB, i Josep Maria Carreras, director de Serveis d'Urbanisme de l'AMB i director del PDU. Aquesta primera sessió va comptar amb l'assistència de més de 200 persones, especialment del sector professional de l'arquitectura i l'urbanisme.
Després d'haver superat el període d'informació pública, es preveuen unes sessions de retorn amb l'objectiu de descriure el desenvolupament del procés de participació i dels principals resultats i conclusions que se n'extreguin.

Documents relacionats