L'AMB presenta en un llibre els últims deu anys d'habitatge públic metropolìtà

| Tema: Habitatge

El llibre, amb 320 pàgines, recull 38 promocions acabades, 9 promocions en desenvolupament i 3 urbanitzacions, reconegudes amb diversos premis. "Aquests 10 anys d'habitatge públic responen a una voluntat política, feta realitat gràcies a l'Impsol", va exposar Jordi San José, vicepresident de l'organisme.

Ahir, dimecres 15 d'abril, l'Impsol, Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial, entitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), va presentar la publicació Habitatge Metropolità 2004-2014, un recorregut pels últims deu anys d'habitatge social a l'àrea metropolitana de Barcelona. Un reflex del repte d'adaptar la construcció i gestió de l'habitatge social a les noves realitats i demandes del ciutadà, del qual en resulten edificis d'habitatge assequible, de qualitat i sostenibles amb una alta qualitat arquitectònica.

A través de les seves 320 pàgines, el llibre dóna testimoni del treball dut a terme durant aquesta darrera dècada amb un total de 38 promocions acabades, 9 promocions en desenvolupament i 3 urbanitzacions, reconegudes amb diversos premis que constaten la trajectòria experimentada de consolidar un paisatge urbà en la seva dimensió metropolitana i l'interès per garantir la qualitat de vida dels seus ciutadans.

En el període 2004-2014, l'AMB i l'Impsol ha construït un total de 2.242 habitatges protegits amb un total de 165.468 m2 de sostre edificat en el territori metropolità, i 720 habitatges més estan en procés de projecte.

Aquestes construccions aposten per l'evolució en la funcionalitat dels habitatges i per la innovació tecnològica. En el primer vessant, s'afavoreix la cohesió social, integrant els edificis en l'entorn en què es troben emplaçats, i construint zones comunitàries que afavoreixen la interrelació dels habitants. En l'àmbit ambiental i tecnològic, els habitatges són una aposta per la durabilitat i l'alta eficiència energètica, basada principalment en sistemes passius (ventilació creuada, increment d'aïllament...) i en els baixos costos de manteniment.

Totes les promocions, que han esdevingut oportunitats tant per a arquitectes reconeguts com per a joves arquitectes, han estat plantejades seguint els objectius estratègics de l'AMB: articular el territori perifèric, aportar continuïtat al teixit urbà i buscar un model de ciutat policèntrica i compacte.

Durant la presentació, Jordi San José, Vicepresident de l'Impsol i Alcalde de Sant Feliu de Llobregat, va apuntar que "tota la feina feta en aquests deu anys pel que fa a l'habitatge protegit metropolità respon a una voluntat política i una necessitat ciutadana, que tradicionalment reben molt poc suport per part de les institucions, però que gràcies a la tenacitat d'organismes com l'Impsol, és avui una realitat".

Documents relacionats