L'AMB posa en valor la seva estratègia internacional

| Tema: Relacions internacionals

El conseller metropolità Gerardo Pisarello va representar l'AMB en el Consell d'Administració de Metropolis i va presentar el projecte de creació de l'Observatori Mundial Metropolità

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va participar, entre el 8 i l'11 de març, en diverses trobades internacionals i va mantenir reunions de treball amb àrees metropolitanes d'arreu del món per buscar sinèrgies i vies de col·laboració.

Consell d'Administració de Metropolis

Com a copresidenta de Metropolis, l'associació mundial que agrupa grans ciutats i àrees metropolitanes, l'AMB va participar en el seu Consell d'Administració de la mà de Gerardo Pisarello, en representació de la presidenta Ada Colau.

Durant la sessió del Consell, es va escollir el nou president de l'associació, Denis Coderre, alcalde i president de l'Àrea Metropolitana de Mont-real. També es van presentar els comptes i l'informe d'activitats de l'any 2015, així com el pressupost per al 2016 i les línies mestres d'actuació dels propers anys. Hi van assistir, entre altres, els alcaldes de Mont-real i Johannesburg i representants de Guangzhou, Mèxic, Quito, Sao Paulo, Brussel·les, Dakar, Santiago de Xile, entre altres.

L'AMB, a més, hi va presentar la seva proposta de creació d'un observatori mundial de la governança metropolitana, amb seu a Barcelona.

Consulteu tots els detalls sobre la jornada

Seminari "Amèrica Llatina i UE: Diàleg i cooperació des del món local"

L'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB va participar en aquest seminari organitzat per la Secretaria de Relacions Exteriors del Govern de Mèxic i el projecte AL-LAs (Alianza Euro-Latinoamericana de Cooperación entre Ciudades), "Gobiernos Locales: Actores Internacionales", explicant la nova estratègia internacional de l'AMB. Diferents governs locals van compartir la seva experiència amb l'AMB (Rio de Janeiro, París, Ciutat de Mèxic, Madrid, Belo Horizonte, Montevideo, Lima, Quito, Medellín, entre d'altres) així com la Delegació de la Unió Europea i xarxes com Metropolis, CGLU o UCCI o Mercociudades.

Més informació

Seminari temàtic Habitat III "Financiar el Desarrollo Urbano: el reto del milenio"

L'AMB ha assistit també a aquesta reunió, que serveix de preparació per a Habitat III, la conferència de les Nacions Unides sobre l'habitatge i el desenvolupament urbà sostenible, que tindrà lloc a Quito,  i durant la qual els represetants de l'AMB han aprofitat per mantenir reunions bilaterals.

En aquesta reunió es va aprovar una declaració política que ha comptat amb el suport d'algunes de les xarxes de les quals l'AMB forma part, com ara Metropolis, CGLU i FMDV.

Més informació i text de la declaració

Documents relacionats