L'AMB millora el servei de la línia L52 i l'amplia fins al barri de Mas Lluí, de Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat

| Tema: Mobilitat i transport

Amb l'objectiu de millorar l'oferta de transport públic, avui dilluns, 16 d'abril de 2018, l'AMB ha presentat al barri de Mas Lluí, que comparteixen Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat, la millora del servei de la línia L52, que fins ara connectava la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat (fins a la plaça de Pere Dot).

L52

L'acte ha anat a càrrec del vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, i l'alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà.

"Cal seguir potenciant la mobilitat en transport públic i construir carrils bus, que permetran millorar la velocitat comercial dels autobusos. Hem de seguir millorant les freqüències de pas, per donar més oportunitats als veïns d'aquests municipis i, en general, de tota la metròpolis de Barcelona", ha explicat Poveda. Alhora, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB ha recordat la contaminació atmosfèrica que pateixen els grans nuclis urbans, i ha destacat la necessitat de reduir l'ús del vehicle privat per fer front a aquest problema, que afecta greument la salut.

"L'ampliació de la línia L52 al barri de Mas Lluí forma part d'una sèrie de millores en què estem treballant amb l'AMB per promoure una millor mobilitat dins de Sant Feliu i amb l'entorn metropolità. Des de l'Ajuntament treballem per una mobilitat més sostenible, on el transport públic sigui una alternativa real al vehicle privat", ha exposat San José.

"És una millora significativa per al veïnat de Mas Lluí de Sant Just Desvern. Se suma a les accions que progressivament podem anar executant amb les entitats supramunicipals del transport i amb la complicitat de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, amb qui intentem compartir serveis públics", ha explicat Perpinyà. "L'ampliació d'aquesta línia ens apropa a altres municipis de la comarca i fins a un barri comercial i de servies de l'Hospitalet on fins ara era més complicat arribar. La millora de la mobilitat és un dels eixos del pla municipal de Govern", ha afegit. 

Concretament, a partir del dimarts 17 d'abril de 2018, s'amplia el recorregut de línia L52 des de la rambla de Sant Feliu de Llobregat fins al barri de Mas Lluí, entre Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat, i es millora la regularitat del servei.

Aquesta ampliació facilita als veïns la connexió del barri de Mas Lluí amb el Tramvia a Consell Comarcal, Sant Joan Despí, Cornellà i l'Hospitalet de Llobregat, i arribarà fins a la Ciutat de la Justícia.

A més, aquesta millora es complementa amb la nova línia L30 inaugurada al barri de Mas Lluí la passada tardor, que va doblar l'oferta de transport públic existent al barri i va millorar la connexió amb el centre de Sant Just Desvern.

Per dur a terme aquesta ampliació i millora del servei la línia L52, l'AMB incorpora un vehicle més a la flota actual de la línia. Concretament, la freqüència de pas d'aquesta línia és de 20 minuts en dies feiners i de 30 minuts en dissabtes i festius.

Aquesta millora s'emmarca en un potent paquet de mesures per reforçar i millorar el servei de Bus Metropolità, que inclou la millora tant de les línies convencionals com la implantació de la nova xarxa de bus metropolità d'altes prestacions, amb dos nous serveis d'autobusos: el servei de autobus metropolità exprés (AMB Exprés), format per 9 línies, amb recorreguts més directes i amb poques parades, i el servei AMB Metrobús, format per 14 línies, amb més freqüència.

La informació completa de les xarxes de transport públic de l'AMB es pot consultar a www.amb.cat/mobilitat, al compte de twitter @AMBmobilitat i a l'app AMB Mobilitat.

Documents relacionats