L'AMB inicia el llaurat i garbellat de les platges de Barcelona

| Tema: Platges

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha iniciat aquest dilluns, 26 de març, l'inici dels treballs de neteja de les platges de Barcelona, després d'haver fet el mateix, en els últims dies, a les zones del Baix Llobregat i el Barcelonès Nord. Les 10 platges de Barcelona suposen 4,5 km dels 32 km de platges metropolitanes.

El llaurat de platges és l'operació que marca el tret de sortida de la temporada. El treball es realitza amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i voltegen la sorra fins a 50 cm. de profunditat, per facilitar l'aireig i la penetració dels raigs del sol dins de la sorra per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant i assolir un grau òptim de salubritat de les platges cara a l' inici de la temporada.

Passats uns dies, els tractors realitzen el garbellat  per regularitzar la sorra i deixar-la a punt per a la temporada de bany. A partir d'aquest moment i fins el mes de novembre (tardor/hivern) es continuaran passant diàriament les màquines garbelladores per totes les platges metropolitanes.

L'AMB s'encarrega del manteniment de l'espai de platges metropolitanes, que registren uns 9 milions d'usuaris l'any i ocupen una superfície de sorra de 2 milions de metres quadrats.

L'AMB disposa de la certificació de la implantació del sistema integrat de qualitat i medi ambient segons les normes UNE-EN-ISO 9001:2000 i 14001:2004 en les tasques de neteja de les platges metropolitanes i del manteniment de les seves instal•lacions.

El llaurat i garbellat de la sorra també permet deixar-la en perfectes condicions per a començar a col•locar-hi els diferents elements de mobiliari amb què l'AMB equipa les platges cada any.

La temporada de platges d'aquest any a Barcelona s'iniciarà oficialment el proper 28 de març.

Una de les novetats d'enguany són els aparcabicicletes que se situaran a la sorra, al costat de la passera d'accés, i que permeten que els usuaris puguin tenir la seva bicicleta a prop en tot moment.

L'any passat ja es van instal•lar les primeres unitats d'aquest equipament, el disseny del qual va guanyar el premi DELTA de plata, atorgat pel FAD, l'any 2013. Ja que l'equipament ha tingut una bona acollida, aquest any s'instal•laran 320 places més, 120 de les quals estaran situades a Barcelona.

A més, aquest any, s'iniciarà una prova pilot que consistirà en la col•locació de sensors de capacitat en 25 dels contenidors i papereres del territori metropolità. Aquests sensors enviaran informació en temps real de la quantitat de residus dipositats. En detectar que el contenidor ha arribat al 75% de la seva capacitat, els tècnics aniran a buidar-lo, evitant així desplaçaments inútils.

Documents relacionats