L'AMB i ONCE col·laboren per fer el bus metropolità més accessible

| Tema: Mobilitat i transport

Avui, 26 de març, Antoni Poveda, vicepresident de Transport i Mobilitat de l'AMB, i Xavier Grau, delegat territorial d' ONCE a Catalunya, han signat un protocol de col·laboració entre les dues entitats, amb l'objectiu de treballar conjuntament per a la millora de la integració de les persones cegues i amb discapacitat visual greu a la xarxa de transport públic metropolità.

Cal tenir en compte que l'AMB té competències, entre d'altres, sobre el transport públic urbà col•lectiu de viatgers en superfície, la prestació del servei de transport públic subterrani de viatgers, l'ordenació i intervenció administratives del servei de taxi i la redacció del Pla Metropolità de Mobilitat Urbana.

Per altra banda, una de les finalitats de l'ONCE és la consecució de l'autonomia personal i la plena integració de les persones cegues i amb deficiència visual greu.

Amb la signatura d'aquest acord es posa el punt de partida per a dur a terme un treball conjunt amb actuacions que millorin la integració d'aquest col•lectiu de persones. Es pretén desenvolupar aquests projectes des d'una triple perspectiva: la informació, les parades i els autobusos.

El que es busca és que un usuari del transport públic tingui tota la informació que necessita, tant abans del viatge (per planificar la ruta, per saber la ubicació de les parades, etc), com durant el trajecte (senyalització de les parades, informació del temps d'espera, identificació del bus, informació de propera parada, etc).

Dins d'aquests projectes tindran un pes important l'ús de les noves tecnologies (com les aplicacions per a mòbils, aplicacions d'àudio per a invidents, etc) i també la implantació que s'està duent a terme de les noves Pantalles d'Informació a l'Usuari (PIU) a les parades i el Sistema d'Informació a l'Usuari (SIU) a bord dels autobusos, que ja incorporen la funcionalitat d'àudio.

Durant la signatura d'avui, Antoni Poveda ha declarat que "aquestes petites actuacions en tots els servei metropolitans tenen una gran importància alhora de millorar la qualitat de vida dels ciutadans sense distincions, tant si es tracta d'equipaments nous com de l'adaptació dels ja existents".

Documents relacionats