L'AMB i Nissan segueixen impulsant l'ús de vehicles 100% elèctrics en les flotes dels serveis municipals dels 36 ajuntaments

| Tema: Mobilitat i transport

Desprès de l'èxit del primer acord, Nissan cedeix a l'AMB 10 nous vehicles elèctrics, dels models Leaf i e-NV200, per incorporar-los en les flotes dels serveis municipals. El nou conveni s'emmarca dins de l'estratègia metropolitana d'aposta per la mobilitat neta i reducció de la contaminació atmosfèrica de la metròpolis.

Amb l'objectiu de promoure i implantar una mobilitat neta i reduir notablement la contaminació atmosfèrica i acústica provocada pel trànsit rodat, i desprès de l'èxit del primer projecte de col·laboració, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Nissan van signar ahir per la tarda un nou acord público-privat a través del qual es vol seguir incrementant l'ús de vehicles elèctrics en les flotes públiques dels ajuntaments metropolitans. El nou acord, signat per Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, i Manuel Burdiel, director de vendes de Nissan Iberia, suposa un pas més en l'aposta metropolitana per a l'impuls dels vehicles de zero emissions. 

"El trànsit motoritzat és el responsable de fins al 80% de la contaminació atmosfèrica originada a les ciutats, que causa importants problemes de salut entre els ciutadans. En aquest sentit, des del AMB creiem que els vehicles elèctrics, de zero emissions, juguen un paper fonamental en l'aposta per la mobilitat neta i sostenible", ha exposat Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB. "El nostre objectiu és reduir notablement les emissions i rebaixar en un 50% el nivell de contaminació atmosfèrica generada pel trànsit rodat l'any 2020", ha afegit.

Manuel Burdiel, director de vendes de Nissan, ha celebrat durant l'acte que les autoritats s'impliquin cada vegada més en el foment de la mobilitat sostenible a totes les ciutats espanyoles. "Barcelona i la seva àrea metropolitana són un clar exemple de ciutats i entitats compromeses amb el medi ambient i la salut pública. És per això que, des de Nissan, celebrem la renovació d'aquest conveni, resultat de l'èxit del primer acord i prova concreta de com n'és de beneficiós per a les administracions i els seus ciutadans l'ús de vehicles 100% elèctrics i de zero emissions" ha afegit.

Fruit d'aquest acord, Nissan cedeix a l'AMB 10 vehicles elèctrics (cinc Nissan LEAF i cinc e-NV200) durant un període de 12 mesos, perquè els ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona que ho sol·licitin puguin utilitzar aquests vehicles 100% elèctrics en els seus desplaçaments institucionals. D'aquesta manera, podran provar i descobrir de primera mà, durant uns mesos, els avantatges i beneficis de la mobilitat 100% elèctrica i de zero emissions i experimentar la conducció silenciosa i eficient d'aquests dos models. L'e-NV200 és la furgoneta elèctrica produïda en exclusiva a la planta de la Zona Franca de Barcelona per a tot el món. Ha esdevingut un dels primers taxis 100% elèctrics de l'àrea metropolitana, així com un estàndard en el repartiment urbà de mercaderies.




Formació inicial i identificació per a la recàrrega gratuïta
El conveni també inclou, per part de Nissan, una formació inicial als treballadors municipals usuaris dels vehicles cedits i un servei d'assistència per als ajuntaments metropolitans per a casos d'avaries, incidents o per realitzar preguntes associades a l'ús del vehicle elèctric cedit.

D'altra banda, l'AMB lliurarà, conjuntament amb cada vehicle, una targeta identificadora de la plataforma LIVE que permetrà la recàrrega del vehicle en qualsevol punt públic de l'àrea metropolitana. En aquesta línia, l'AMB també està implantant –gràcies al recolzament de NISSAN, BMW i RENAULT– una xarxa metropolitana d'electrolineres, punts de recàrrega ràpida que permeten carregar el 80% de les bateries en 30 minuts. A finals d'any, n'hi haurà un total de 30 repartides per la metròpolis.

Èxit del primer conveni de cessió
L'acord dóna continuïtat al primer conveni de cessió de vehicles elèctrics entre l'AMB i Nissan per a flotes públiques d'ajuntaments metropolitans, realitzat a principis del 2015, mitjançant el qual un total de 24 ajuntaments han pogut provar fins ara els vehicles elèctrics de la marca.

Després d'aquest acció, 17 consistoris ja han fet el pas i han adquirit, gràcies a la subvenció de 10.000 euros que ofereix l'AMB per impulsar el vehicle elèctric en aquest tipus de flotes, els seus propis vehicles elèctrics. "Hi ha hagut una acceptació majoritària molt positiva", exposen des de la institució metropolitana. De moment, l'AMB ja ha subvencionat la compra de 23 vehicles per a ajuntaments metropolitans, 9 dels quals han estat Nissan (7 E-NV200 i 2 Leaf).

Documents relacionats