L'AMB i Montevideo comparteixen experiències de govern metropolità

| Tema: AMB

Avui, 26 de març, Antonio Balmón, vicepresident executiu de l'AMB, ha mantingut una videoconferència amb la candidata a la Intendència de Montevideo per part del Frente Amplio, la senadora Lucía Topolansky.

Balmón i Topolansky han compartit l'experiència que, al llarg d'anys de govern metropolità, l'AMB ha adquirit principalment en la posada en pràctica de polítiques urbanes en zones d'especial risc d'exclusió social.

A banda, també hi ha hagut un intercanvi de coneixements pel que fa a les polítiques d'espai públic, una àrea en què l'AMB té un gran bagatge, ja que compta amb les competències d'ordenació del territori, gestió i manteniment dels espais naturals (platges i parcs) i la promoció i construcció d'equipaments esportius i culturals, entre altres.

Durant la conversa, Balmón ha remarcat la importància del consens de forcespolítiques existent a l'organisme metropolità. Segons el vicepresident, aquest consens ha permès "transformar un territori, dissenyant nous espais públics pensats per al global de la ciutadania, garantint a tothom aspectes com la mobilitat, i recuperant importants zones naturals com ara el Besòs i el Llobregat".

Balmón també s'ha referit a "l'esforç de tots els sectors com una de les claus per fer front a les condicions econòmiques adverses", destacant que en el mandat actual l'AMB ha dedicat més de 460 milions d'euros a inversions sobre el territori, destinats, en última instància, a "millorar les condicions de vida d'una ciutadania que, ja avui, viu en un espai social amb unes rendes força homogènies, en part fruit de les polítiques d'extensió de les qualitats urbanes i de serveis del centre a tot el territori de l'AMB".

Documents relacionats