L'AMB i l'Ajuntament de Sant Just Desvern posen en marxa demà la nova línia de Bus Metropolità L30 i milloren la línia L10

| Tema: Mobilitat i transport

La línia L30 multiplica per dos l'oferta de transport públic al barri de Mas Lluí i el connecta amb el centre de Sant Just Desvern, amb una freqüència de pas del bus de 20 minuts Gràcies a la implantació d'aquesta nova línia, s'ha pogut modificar el recorregut de la L10 i millorar la seva freqüència de pas a Sant Feliu de Llobregat, oferint un servei cada 20 minuts a l'àmbit del Consell Comarcal

Bus L30

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Sant Just Desvern inauguren demà, divendres 8 de setembre, la nova línia de bus metropolità L30, que farà un recorregut urbà dins del municipi de Sant Just Desvern i que connectarà la plaça Parador, al centre del municipi, amb el barri de Mas Lluí. Entrarà en funcionament l'endemà, dissabte 9 de setembre.

"Amb aquesta nova línia, el barri de Mas Lluí dobla la seva oferta de transport públic, ja que fins ara passava un bus cada 40 minuts i ara passarà un bus cada 20 minuts. El barri de Mas Lluí és un barri que ha anat creixent els darrers anys i s'espera que encara hi hagi més famílies que puguin anar-hi a viure", ha explicat, en declaracions prèvies a l'acte, Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB que inaugurarà demà a la tarda, juntament amb Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern, la nova línia. "Amb aquesta millora es dona resposta al creixement de la mobilitat que està tenint aquest barri i també s'ofereix un servei adequat de cara el futur", afegeix Poveda.

D'altra banda, amb la posada en funcionament de la nova línia L30, també ha estat possible modificar el recorregut de la línia L10 a Sant Just Desvern i a Sant Feliu de Llobregat i millorar-ne la freqüència de pas en el tram final de la línia. Aquesta línia té una demanda de passatgers molt important (uns 5.000 viatgers diaris i un total d'1,54 milions de viatgers anuals, segons les dades del 2016). D'aquesta manera, la L10 pot oferir un servei de 20 minuts a l'àmbit del Consell Comarcal de Sant Feliu de Llobregat, enlloc dels 40 minuts que s'oferien fins ara. Aquesta modificació ajudarà a reduir els problemes de puntualitat de la línia L10, que és un dels aspectes que més reclamen els viatgers.

"Amb aquesta dupla, s'aconsegueix un millor servei i una millor comunicació i intermodalitat, ja que les dues línies seran coincidents a l'av. Indústria de Sant Just, fet que permetrà des d'aquesta parada el transbordament entre ambdues línies", explica Poveda, recordant que la primera opció per fer front a la contaminació atmosfèrica és l'aposta i el foment del transport públic. "I aquesta és una de les polítiques estratègiques de l'AMB, amb l'objectiu de millorar la mobilitat i la qualitat de l'aire", assenyala Poveda. "El canvi modal cap a mitjans més sostenibles també passa per fer una provisió d'un bon servei", afegeix el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB. 

Alhora, els dos serveis també seran intermodals amb altres línies de bus metropolità i amb el Tram des de la parada del Consell Comarcal.

Funcionament de la nova línia L30
Concretament, el servei de la nova L30 es presta entre la pl. Parador i el barri de Mas Lluís de Sant Just Desvern. L'interval de pas és de 20 minuts els feiners de dilluns a divendres, de 05.20 h a 22.45 h. Els dissabtes i feiners d'agost, cada 30 minuts, de 05.25 a 22.35 h. Els festius, cada 30 minuts, de 08.20 h a 21.50 h.

Respecte a les tarifes, com a qualsevol servei de bus metropolità, els títols de viatge vàlids són el bitllet senzill, els títols integrats de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i els títols socials acceptats en els serveis de transport col·lectiu de titularitat de l'AMB, així com els que en el futur determinin l'AMB o l'ATM.

Documents relacionats