Els usuaris del Bicibox segueixen creixent i ja superen els 6.500

| Tema: Mobilitat i transport, Mobilitat sostenible

De gener a juny de 2016, el? servei Bicibox ha guanyat 1.100 nous usuaris. La demanda del primer semest?re ha augmentat un 50% respecte el primer semestre de 2015 i el servei se segueix expandint i ja arriba a 19 municipis metropolitans.

Mòdul del Bicibox

L'ús del servei Bicibox segueix creixent amb força, segons constata el balanç del primer semestre de 2016 realitzat per l'Àrea Metropolitana e Barcelona (AMB).

A finals de juny de 2016, el servei ja compta amb 6.549 usuaris registrats, 1.100 nous usuaris respecte desembre de 2015. Cada mes es registren, de mitjana, uns 180 nous usuaris, que suposa un increment d'usuaris mensual del 3%. Els 19 municipis metropolitans que disposen del servei participen, sense excepció, d'aquesta evolució positiva del nombre d'usuaris.

"Cobrint les necessitats d'aparcament afavorim la utilització de la bicicleta. És un mode de transport sostenible clau per combatre la contaminació atmosfèrica i aconseguir un aire més net per a la nostra metròpolis", explica Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, que recorda altres de les accions encaminades a promoure la bicicleta des de l'organisme metropolità. "Altres exemples són les subvencions de 250€ per a l'adquisició de bicicletes elèctriques o la creació d'una potent xarxa metropolitana de carrils bici que connecti els 36 municipis", afegeix Poveda.

Incrementa el nombre de bicicletes estacionades

Pel que fa al nombre de bicicletes estacionades, de gener a juny de 2016 s'han estacionat 116.660 bicicletes, un 50% més respecte del mateix període de 2015 (que va ser de 77.846). Durant aquest primer semestre de 2016, han estacionat als mòduls Bicibox una mitjana de 19.400 bicicletes mensuals, o el que és el mateix: 4.800 bicicletes cada setmana o 810 cada dia laborable. Els dies laborables, la mitjana de bicicletes estacionades s'ha situat al voltant de 750 al primer trimestre (gener-març) i 900 al segon semestre (abril-juny).

L'ocupació mitjana dels mòduls aquests darrers mesos se situa entre el 50 i el 60%, aproximadament 10 punts per sobre de l'ocupació durant els mateixos mesos de 2015.

Nous mòduls, més places i més municipis amb Bicibox

Durant el primer trimestre de 2016 es van incorporar al servei Bicibox Molins de Rei i Montcada i Reixac i en el segon trimestre s'han incorporat al servei els municipis de Begues, Castellbisbal, Ripollet i El Papiol (aquest ja el mes de juliol), fet que avala l'expansió d'aquest servei metropolità que aposta per una mobilitat més sostenible i més neta.

Durant el primer semestre de 2016 també s'han instal·lat nous mòduls a municipis que ja disposaven del servei amb anterioritat: L'Hospitalet de Llobregat, Castelldefels, Sant Cugat del Vallès, Gavà, El Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí.

En total, el nombre de places Bicibox ha augmentat amb 161 noves places durant el primer semestre de 2016, superant les 1.700 places en servei.

Properament, es durà a terme un nou concurs per construir més mòduls i l'AMB continuarà el procés per dissenyar i construir un mòdul Bicibox de gran capacitat amb més de 30 places pels punts de gran demanda.

El servei Bicibox

Bicibox és un servei públic d'aparcament segur de bicicletes. És la primera xarxa d'aparcaments segurs per a bicicletes pròpies que funciona a Espanya. L'AMB n'és la creadora i la titular del servei.

Actualment compta amb 155 estacions que hi ha repartides entre 19 municipis (Begues, Castellbisbal, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esplugues, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, El Prat de Llobregat, El Papiol, Ripollet, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans).

L'oferta actual del servei Bicibox és de 1.700 places ubicades a estacions i intercanviadors del transport públic (35% de les places), a costat d'equipaments municipals (43%) i als centre ciutat (23%).

Documents relacionats