Els grups metropolitans PSC-CP, En Comú Guanyem, ERC-AM i Junts per Catalunya signen l'acord de govern de l'AMB

| Tema: AMB

Les quatre formacions han arribat a un acord de govern de la institució AMB per al mandat 2019-2023. Un acord per afrontar les desigualtats socials i l'emergència climàtica, vetllar pel progrés socioeconòmic, la millora de la qualitat de vida de les persones i la protecció del medi i del territori. Les prioritats del mandat passen per l'habitatge assequible, la mobilitat sostenible i de baixes emissions i un augment de l'ocupació, entre altres. Demà també es constituirà el Consell Metropolità, màxim òrgan de govern de l'AMB. L'acord preveu l'elecció d'Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, com a presidenta de l'AMB i la designació d'Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat, com a vicepresident executiu, així com el repartiment de responsabilitats institucionals i de govern entre totes les forces signants.

Els grups metropolitans de PSC-CP, En Comú Guanyem, ERC-AM i Junts per Catalunya han arribat a un Acord per al Govern de l'AMB en el mandat 2019-2023, que s'inicia el 25 de juliol.

El nou acord programàtic conté fins a 54 objectius amb un fort contingut social, i la prioritat a les mesures de vertebració del territori metropolità, de millora de la cohesió social i de mobilitat sostenible sobre la base del transport públic. També inclou l'estratègia per fer realitat una important oferta d'habitatge assequible i de qualitat, la proposta del Pla director urbanístic metropolità, i mesures per fer front a l'emergència del canvi climàtic, per garantir un medi ambient saludable i l'aprofitament racional dels recursos naturals.

Així mateix, el programa de govern aposta pel progrés socioeconòmic de la metròpolis, com a motor de l'ocupació i el benestar. També es manifesta la voluntat d'aprofundir les relacions de cooperació amb la resta de institucions locals de la regió metropolitana de Barcelona.

El nou Acord de Govern busca també la implicació de la ciutadania en la presa de decisions, per tal de garantir la participació ciutadana i la màxima transparència mitjançant els espais d'accés a la informació i comunicació metropolitanes i els processos participatius.

Demà es constituirà el nou Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per al mandat 2019-2023. El Consell Metropolità està format per 90 consellers i conselleres i és el màxim òrgan de govern de l'AMB.

L'acord de govern preveu l'elecció d'Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, com a presidenta de l'AMB, sobre la base de la proposta que haurà de formular el Consell d'Alcaldes dels 36 municipis que integren l'AMB. També forma part de l'acord la designació d'Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat, com a vicepresident executiu, i el repartiment de responsabilitats institucionals i de les àrees de govern entre consellers i conselleres de les forces polítiques signants.

Documents relacionats