El Consorci de l'Habitatge de l'AMB destinarà més de 7 milions d'euros a la rehabilitació d'edificis i habitatges

| Tema: Habitatge

A l'àrea metropolitana de Barcelona, més d'un 10% dels edificis tenen necessitats d'actuacions de rehabilitació. La dotació econòmica per a la convocatòria d'ajuts 2016 és de 7.076.198,25 euros.

Rehabilitació d'ahbitatges 2016

Per tercer any consecutiu, el Consorci de l'Habitatge de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha obert una convocatòria d'ajuts per a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial i habitatges que estiguin dins del territori metropolità.

Aquests ajuts tenen l'objectiu de donar suport als propietaris i usuaris que tinguin la necessitat de dur a terme accions de rehabilitació als seus edificis i habitatges, mitjançant subvencions a fons perdut d'entre el 35% i el 50% del cost de les obres. La dotació econòmica per a la convocatòria d'ajuts 2016 és de 7.076.198,25 euros.

Els ajuts poden sol·licitar-se per dur a terme tot tipus d'accions, d'entre les quals destaquen:

  • Actuacions de conservació. Aquesta línia s'adreça a la reparació d'estructura, façanes, cobertes, mitgeres, adequació de les instal·lacions i altres elements comuns de l'edifici.
  • Actuacions de millora de la qualitat i la sostenibilitat. Tenen a veure amb les actuacions relatives a l'increment de l'eficiència energètica, com són la millora de l'aïllament tèrmic de l'edifici, la instal·lació de sistemes de calefacció o refrigeració, la producció d'aigua calenta sanitària o la instal·lació d'equips de generació amb energies renovables, entre altres.
  • Actuacions de millora de l'accessibilitat. Aquesta tercera línia fa referència a la instal·lació d'ascensors en edificis que no en tenen, així com a la supressió de barreres arquitectòniques.
  • Actuacions d'habitabilitat a l'interior dels habitatges. Es tracta d'actuacions a l'interior dels habitatges individuals, com per exemple el canvi de la banyera per un plat de dutxa, la substitució de la caldera, l'adequació de les instal·lacions o el canvi de finestres.
A l'àrea metropolitana de Barcelona, segons l'INE, més del 10% dels edificis tenen necessitats d'actuacions de rehabilitació. Aquesta situació fa difícil assolir la temperatura i les condicions òptimes de confort i això afecta directament la salut de les persones, la seva qualitat de vida i també el medi ambient, ja que fa incrementar el consum d'energia i l'emissió de gasos contaminants a l'atmosfera.

En les anteriors convocatòries de rehabilitació, l'AMB  ha donat ajudes per un valor total de 26 milions d'euros, que s'han traduït en 75,5 milions d'euros d'impacte econòmic. Això ha significat rehabilitar 19.462 d'habitatges, amb un total de 48.655 persones beneficiades.

Documents relacionats