Desactivació de l'àvís preventiu d'episodi de contaminació atmosfèrica

| Tema: Mobilitat sostenible

Avui, 30 de desembre, l'AMB ha desactivat la fase d'avís preventiu de diòxid de nitrogen del seu protocol d'actuació per als episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica.

Contaminació atmosfèrica

La fase d'Avís preventiu es va activar el passat dimecres 28 de desembre quan més d'una estació de la XVPCA a l'àrea metropolitana, concretament l'estació de l'Hospitalet i la de l'Eixample, van superar el valor de 160 µg /m3 de NO2 de mitjana durant diverses hores i la previsió a 24 hores no indicava una millora en els nivells.

Durant aquest període, el vicepresident de Mobilitat i Transport, Antoni Poveda, ha enviat a tots els ajuntaments metropolitans la comunicació de l'activació de les mesures previstes en el protocol que es va presentar als ajuntaments el passat mes de novembre, animant-los a prendre mesures per conscienciar a la ciutadania d'actuar per reduir la contaminació. A més, l'AMB ha activat una campanya de comunicació i sensibilització que notificava la situació i el nivell d'avís i oferia consells i recomanacions a la ciutadania.

Aquest nou episodi ambiental torna a posar de manifest la necessitat de seguir avançant en les diferents mesures estructurals en què està treballant l'AMB per tal de millorar la qualitat de l'aire i la qualitat de vida dels habitants. Dins del seu àmbit competencial, l'AMB està adoptant unes polítiques públiques decidides per fer front a la problemàtica de la contaminació de l'aire. En matèria de mobilitat, de la bateria d'accions que s'estan desenvolupant, destaquen les següents:

  • Targeta verda metropolitana: transport públic gratuït durant 3 anys per als ciutadans de l'àrea metropolitana que canviïn definitivament el cotxe privat pel transport públic.
  • Renovació de la flota d'autobusos prescindint dels vehicles dièsel: 450 nous busos fins al 2019.
  • Ambientalització de la flota de taxis (no s'autoritzaran nous taxis dièsel a partir del 2019).
  • Proposta d'implantació de zones de baixes emissions (metropolitana, rondes i locals).
  • Construcció de carrils bici i aparcaments segurs al territori metropolità: Pla Bicivia.
  • Impuls al vehicle elèctric: 10 nous punts de recàrrega ràpida i subvencions.

Documents relacionats