Begues crea ocupació gràcies al Pla de Suport a les Polítiques Socials de l'AMB

| Tema: AMB

Dins del Pla Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals, al municipi Begues està en marxa, des del 2012 i fins el 2015, el programa "Neteja, manteniment i conservació de zones verdes i forestals municipals", que té com a objectiu final donar feina a ciutadans del propi municipi, potenciant la inclusió social i la igualtat d'oportunitats en l'àmbit local. El Pla és una col•laboració entre l'AMB i la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Begues.

Aquest projecte té com a objectiu dur a terme la neteja, el manteniment i la conservació de les zones verdes i forestals del municipi.

La segona convocatòria d'aquest pla (2014-2015) es divideix, al seu torn, en dues fases: una del 17 de Març 2014 al 16 d'Octubre 2014 i la 2a fase, actualment en marxa, de l'1 de Febrer 2015 al 30 Juny 2015, en què es tracta d'assegurar les condicions òptimes en les zones esmentades de cara a l'estiu.

El programa se centra específicament en la contractació de persones de col•lectius amb dificultats, com ara joves de fins a 30 anys, aturats de més de 45 anys, treballadors amb discapacitat i en general altres col•lectius en situació de risc d'exclusió social. També tenen prioritat aquelles persones que hagin exhaurit la prestació per desocupació, sense dret al subsidi d'atur o que l'hagin esgotat).

En la 1a convocatòria del Pla Metropolità ja es va dur a terme, a Begues, un projecte similar, que va aconseguir millorar molt la seguretat del municipi, minimitzant el risc d'incendi a l'estiu i mantenint les rieres netes prevenint possibles inundacions la resta de l'any. En aquella ocasió es varen contractar 2 persones.

El cost total del projecte és de 48.225€, dels quals l'AMB  finança 38.580€ i l'Ajuntament 9.645€.

Documents relacionats