Aprovada la baixada en el rebut de l'aigua a l'àrea metropolitana

| Tema: Aigua

L'AMB ha aprovat la baixada de l'1,65% anunciada per als municipis abastits per Aigües de Barcelona. La proposta no repercuteix l'augment de tarifa d'Aigües Ter-Llobregat i revisa diversos costos de l'empresa a la baixa

Avui el Consell Metropolità ha ratificat la revisió de tarifes d'aigua potable als municipis metropolitans abastits per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle de l'Aigua (ABEMCIA).

Aquesta actualització estableix el decrement d'un 1,65% en el rebut que paga la ciutadania, un estalvi total de 5M respecte la tarifa actual. Això suposa la segona rebaixa consecutiva de les tarifes en dos anys, fets que fan canviar la tendència ascendent dels anys anteriors.

Segons Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, "com a Àrea Metropolitana de Barcelona hem de garantir que la ciutadania pagui un preu just per l'aigua, que reflecteixi els costos reals, i aquest és l'exercici que estem fent".

Considerant les dues últimes revisions tarifàries, l'estalvi per la ciutadania en la tarifa de l'aigua se situa en 30 milions d'€ anuals respecte de les peticions d'Aigües de Barcelona, o el que és el mateix, 18 € per any i abonat.

Motius de la rebaixa

Igual que s'ha fet amb la resta de municipis metropolitans, les noves tarifes no han repercutit l'augment de l'11,88% que durant el mes de desembre es va aprovar —amb el vot en contra de l'AMB— per al subministrament d'aigua en alta de l'empresa ATLL i el contracte de la qual va ser anul·lat pel Tribunal Suprem. En aquest sentit, l'AMB encara està pendent de la resolució de la mesura cautelar que va sol·licitar contra aquest augment.

També s'han revisat els costos financers que aplica la companyia, el cànon de salmorres, l'actualització de l'IPC i l'ajust del volum d'aigua a la realment subministrada.

La nova proposta de tarifes per al 2018 està ara pendent de l'aprovació definitiva per part de la Comissió de Preus de Catalunya, de manera que s'espera que en les properes setmanes entri en vigor.

Documents relacionats