Afectacions a les línies de transport públic a causa de l'atemptat a les Rambles de Barcelona

| Tema: AMB, Mobilitat i transport

L'AMB condemna rotundament l'atemptat terrorista comès avui a Barcelona i se solidaritza amb les víctimes.

Com a conseqüència de l'atemptat d'avui al centre de Barcelona, el Nitbús donarà servei de manera gratuïta aquesta nit per ajudar al desplaçament dels afectats. D'altra banda, les següents línies de transport gestionades per l'AMB han quedat afectades fins a nou avís, durant l'estat d'alerta:

  • Les línies d'autobús L94 i L95 finalitzen al carrer Muntaner.
  • Les línies B20, B21 i B25 i finalitzen a la plaça Urquinaona; la B24 ha estat desviada pels carrers Pau Claris, Gran Via, Pg. Sant Joan i Ausiàs Marc.
Pel que fa a les línies de bus de TMB, es troben desviades les que circulen pel centre. No circulen les línies per Paral·lel, ni entre Diagonal i passeig de Colom i Muntaner i passeig de Sant Joan. Així doncs, hi ha desviaments a les línies que circulen per l'interior del perímetre que formen els carrers Casanova, Aragó, passeig de Sant Joan i de Colom.

El servei Nitbus (N11, N12, N13, N14, N15, N16, N17 i N18) finalitzarà a la plaça Universitat i mantindrà laseva freqüència de pas de 20 minuts).

Xarxa de metro:
  • L1: els trens no paren a Universitat i Catalunya.
  • L2: circula entre Sagrada Família i Badalona Pompeu Fabra.
  • L3: funciona entre Zona Universitària i Espanya, d'una banda, i de Fontana a Trinitat Nova, de l'altra.
  • L4: els trens no paren a Passeig de Gràcia.
Les línies L9 Sud, L9 Nord, L10 i L11 funcionen amb normalitat.

El servei Aerobús té anul·lades totes les seves parades, excepte la de la Plaça Espanya, que està operativa com a orígen i destí a l'aeroport.

També s'han suspès totalment els serveis Bus Turístic i Barcelona City Tour.

Pel que fa al servei de taxi, des del primer moment els conductors han col·laborat amb els serveis d'emergència traslladant persones de forma desinteressada.? Les restriccions en la seva circulació són les mateixes que apliquen a la resta de vehicles en el perímetre d'emergència.

En funció de l'evolució de la situació, es preveu ampliar el perímetre de restriccions de cara al servei de bus nocturn i metro.

En la situació excepcional creada per l'atemptat d'aquesta tarda, L'AMB i tots els seus operadors de transport públic (TMB, Tusgsal, Grup Baixbus, Soler i Sauret i Transports Ciutat Comtal) han actuat amb diligència per col·laborar en la labor dels cossos policials i sanitaris, així com per protegir la seguretat dels passatgers. De manera excepcional, s'ha autoritzat a viatjar sense bitllet a les xarxes de metro i autobusos, per facilitar l'evacuació dels ciutadans que volien tornar a casa. A instàncies de la policia, a més, s'han facilitat autobusos per formar cordons de seguretat en les principals vies d'accés a Barcelona.

L'AMB condemna rotundament l'atemptat terrorista comès avui a Barcelona i se solidaritza amb les víctimes.

Es continuarà informant de les incidències derivades. Per a informació actualitzada i detallada, consulteu els perfils de Twitter @AMBmobilitat i @TMBinfo.

Documents relacionats
Enllaços relacionats