Ada Colau es reuneix amb els treballadors i treballadores en vaga de la planta de Nissan a Montcada i Reixac

| Tema: AMB

La presidenta de l'AMB i alcaldessa de Barcelona s'ha solidaritzat amb el personal d'aquesta planta, en vaga indefinida des del dia 4 de maig per l'amenaça de tancament dels centres de treball de la marca a Catalunya. La presència de Nissan al territori metropolità implica més de 20.000 llocs de treball directes i indirectes, i suposa un gran actiu per al teixit industrial que l'AMB treballa per enfortir. Les instal·lacions de la companyia automobilística a Catalunya també són un gran impuls per al foment de la mobilitat elèctrica, que reforça les polítiques de l'AMB de lluita contra l'emergència climàtica. Colau ha manifestat que "des de Barcelona i l'Àrea Metropolitana treballem per situar-nos com a referent mundial en mobilitat sostenible i creiem en una indústria estratègica per preservar milers de llocs de treball i per a la innovació en mobilitat sostenible amb el cotxe elèctric"

La presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha visitat avui dimarts, 26 de maig, els treballadors de Nissan que mantenen, des del dia 4 de maig, una vaga indefinida a la planta de Montcada i Reixac. Acompanyada de l'alcaldessa de Montcada, Laura Campos, la presidenta de l'AMB i alcaldessa de Barcelona s'ha entrevistat amb els vaguistes i el comitè d'empresa, per conèixer de primera mà les seves reivindicacions.

Ada Colau s'ha solidaritzat amb la seva lluita, i s'ha interessat per la situació i el futur dels 3.000 treballadors d'una companyia molt arrelada al territori metropolità, ja que hi té cinc centres de treball: la planta de Montcada i Reixac, la de Barcelona-Zona Franca, la de Sant Andreu de la Barca i els centres d' El Prat de Llobregat i L'Hospitalet. Aquesta presència industrial suposa un actiu important per a l'activitat econòmica de l'àrea metropolitana de Barcelona i de Catalunya.

Un gran actiu per al desenvolupament del vehicle elèctric


La continuïtat o no de Nissan a Catalunya depèn de la decisió estratègica per Europa que la multinacional japonesa ha d'anunciar aquest 28 de maig.

El motiu de la vaga indefinida que els treballadors i totes les organitzacions amb representació sindical a Nissan (Sigen-USOC, CCOO, UGT i CGT) mantenen des de fa ja 22 dies, té com a objectiu reivindicar el futur d'aquesta indústria automobilística, i la seva oportunitat de reconversió cap al vehicle elèctric a la metròpoli de Barcelona. Aquesta voluntat està plenament alineada amb les estratègies de l'AMB per promoure una mobilitat sostenible, que l'ha convertida en un referent en la lluita contra l'emergència climàtica, i que passa, entre altres mesures, per la implantació del vehicle elèctric, tant en flotes públiques com entre la ciutadania.

Alhora, la vaga busca assegurar la continuïtat dels més de 20.000 llocs de treball de qualitat que depenen directa o indirectament de la presència de Nissan a la metròpolis de Barcelona, i que suposen un gran actiu per al teixit industrial metropolità i les polítiques públiques de lluita contra l'atur, una altra prioritat de l'AMB.

Ada Colau, que ja es va reunir amb els representants sindicals dels treballadors de Nissan mesos enrere a Barcelona, ha volgut conèixer l'evolució de la vaga, la primera de la història que es desenvolupa sota un estat d'alarma, visitant el campament que els vaguistes tenen a les portes de la planta de Montcada. La presidenta de l'AMB i alcaldessa de Barcelona ha manifestat que "des de Barcelona i l'àrea metropolitana treballem per situar-nos com a referent mundial en mobilitat sostenible i creiem en una indústria estratègica per preservar milers de llocs de treball i per a la innovació en mobilitat sostenible amb el cotxe elèctric".

De la mateixa manera, ha explicat als representants dels treballadors les gestions que ella mateixa i l'administració supramunicipal que dirigeix han fet davant de la Generalitat i del Govern espanyol de cara a influir en la companyia japonesa perquè asseguri el seu futur a casa nostra. Colau ha coincidit amb el comitè d'empresa que, a banda del gran impuls de la marca en el desenvolupament del vehicle elèctric, "Nissan té responsabilitats per totes les ajudes públiques rebudes" , que sumen més de 100 milions d'euros en subvencions i crèdits públics rebuts en els darrers anys dels governs i institucions catalanes i espanyoles.

Documents relacionats
On
Marker
Planta de Nissan Carrer del Mig, 86, 08110, Montcada i Reixac