Zones aeroportuàries sostenibles

| Tema: Infraestructures, Relacions internacionals

Darrer workshop de la iniciativa de Metròpolis per crear àrees aeroportuàries més sostenibles

Experts i representants internacionals de diferents àrees aeroportuàries s'han reunit a París del 4 al 6 d'abril per celebrar conjuntament amb l'Airport Regions Conference (ARC), la tercera i darrera trobada de la iniciativa de Metròpolis: Zones aeroportuàries sostenibles.



Els participants han estat els representants de les zones aeroportuàries d'Atlanta, Barcelona (AMB), Pequín, Brussel·les, Dakar, Guarulhos, Hong Kong, Incheon, París, Shanghai, Vancouver i Vantaa.

Fouad Awada, director general de l'Agència de Desenvolupament i Planificació Urbana de París (IAU) ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als participants i obrir les jornades que han tingut diferents taules de treball al voltant dels principals reptes aeroportuaris detectats al llarg del projecte: medi ambient, mobilitat i accessibilitat, desenvolupament econòmic i planificació urbana. Les diferents taules han identificat els punts clau i millors pràctiques de cada àmbit, i els han pogut compartir entre elles. El workshop també ha permès als socis participants visitar el centre de formació de l'aeroport d'Orly.

Els aeroports internacionals i les àrees que els envolten s'estan convertint en importants focus econòmics i urbans, cada vegada més estratègics pel que fa el desenvolupament de les regions i del conjunt dels seus països. Però, a la vegada, poden tenir un impacte negatiu en el seu entorn, com per exemple la contaminació atmosfèrica, la congestió del trànsit o el consum de sòl agrícola, a banda dels problemes de governança, d'inclusió socioeconòmica o d'accessibilitat del transport públic.

Les autoritats encarregades de gestionar-los, així com els responsables públics participants d'aquesta iniciativa, com Sergi Alegre, representant de la metròpolis de Barcelona, en són conscients i volen pal·liar-ho optimitzant el seu potencial econòmic d'una manera més sostenible.

En aquest sentit, el resultat final del projecte serà la publicació d'una guia de bones pràctiques per a zones aeroportuàries sostenibles, que compilarà les millors pràctiques sobre els principals problemes de sostenibilitat que enfronta la planificació, el desenvolupament i la gestió de les àrees d'aeroports internacionals, que es presentarà durant la celebració del 12è Congrés de Metròpolis a Montreal, del 19 al 23 de juny del 2017.

Documents relacionats
On
Marker
IUA