Visita tècnica sobre el cicle de l'aigua

| Tema: Cooperació internacional

Una delegació de la Universitat Gaston Berger de Saint Louis, Senegal, visita l'AMB

El passat 24 de maig, una delegació de tres professors de la Universitat Gaston Berger de la ciutat senegalesa de Sant Louis, acompanyats per representants de la Universitat de Barcelona (UB) i de l'ONGD Fundació Món-3, van visitar la seu de l'AMB per mantenir una reunió tècnica de treball. En la trobada, Joan Pinyol, director de l'Àrea de Medi Ambient, va exposar informació relativa a l'estratègia metropolitana en la gestió integral del cicle de l'aigua.

La delegació senegalesa va expressar el seu interès, especialment en el sistema de tarifació i el tractament d'aigües residuals (estratègia de reutilització i dessalinització).

Aquesta visita s'emmarca en el context del projecte "Contribució a la gestió durable dels recursos hídrics de Saint Louis, Senegal", impulsat per  la Fundació Món-3 i en el qual la Universitat Gaston Berger actua com a sòcia local. Per la seva part, l'AMB hi dona suport financer a través d'una subvenció de 24.890 €, en el marc de la convocatòria de subvencions a projectes de Cooperació Internacional 2016-2017.

Cal destacar, així mateix, que la Universitat de Barcelona també participa en el projecte amb una assistència tècnica i formativa del grup d'investigació HIDROSEC.

Per tal de pal·liar els problemes que pateixen les localitats de la perifèria de Saint Louis i el mateix recinte universitari, el projecte preveu diverses accions. A banda de la transferència de coneixements i de la conscienciació de la població i dels responsables polítics, es posarà en funcionament una planta pilot demostrativa de tractament d'aigües residuals, que s'ubicarà al recinte universitari.

Per mitjà de tècniques depuració de tipus natural, com ara la construcció de zones humides, es busca introduir els beneficis del sanejament de l'aigua a partir de solucions durables i de baix cost. Aquest tipus de tecnologies són fàcilment adaptables al context en el qual s'implanten, són de fàcil instal·lació i manteniment i només necessiten de l'espai apropiat.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Seu de l'AMB