Visita de diferents àrees metropolitanes

| Tema: Cooperació internacional

L'AMB també ha firmat convenis de col·laboració amb Maputo i Managua

El Servei de Cooperació de l'AMB ha organitzat els dies 15,16 i 17 de novembre una trobada amb representats de governs locals i personal tècnic de diferents conurbacions d'arreu del món.

Les àrees metropolitanes de Maputo, Moçambic, Managua, Nicaragua i San Salvador van ser les convidades en un acte centrat en l'anàlisi d'estratègies, aprenentatges i reptes d'aquestes zones urbanes a partir de l'intercanvi i la reflexió de diversos models, experiències, i la identificació de necessitats i interessos.
Durant els tres dies s'han exposat els models i estratègies de gestió de l'AMB dins l'àmbit institucional, financer, de mobilitat, d'urbanisme, d'espai públic i de gestió de residus.

Les taules rodones i sessions expositives s'han complementat amb diverses visites: conèixer de primera mà com es gestiona la recollida porta a porta o una visitar la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat i l'Ecoparc del Mediterrani de Sant Adrià de Besòs. Aquestes pel que fa a l'àmbit de la gestió dels residus. Els representants de les diferents àrees metropolitanes també han pogut conèixer les actuacions urbanístiques dutes a terme a l'avinguda Paral·lel, al Poble Nou i a Can Zam.

Convenis amb Maputo i Managua

L'AMB ha firmat un conveni amb el Conselho de Maputo i Arquitectura sense Fronteres per donar suport a l'estratègia metropolitana de transport. Per altra banda, cal destacar un nou acord entre l'AMB i l'Ajuntament de Managua per avançar en la planificació d'una àrea metropolitana mitjançant una proposta participativa entre els diversos municipis de la zona. 

Documents relacionats