Trobada del projecte SMART MR

| Tema: Mobilitat sostenible, Relacions internacionals

Es presenta la publicació Transforming European Metropolitan Regions

Carles Conill


El passat 7 i 8 de març es va celebrar a l'àrea metropolitana de Porto la vuitena trobada de l'SMART-MR, que posa fi a la primera fase.

Els socis de SMART-MR i experts dels vuit països es van reunir per abordar qüestions relacionades amb els reptes assolits i les accions per desenvolupar a les vuit regions metropolitanes. També es van discutir les millors maneres d'implementar recomanacions de polítiques creades en la primera fase del projecte. En aquesta trobada, a més, es va presentar la publicació Transforming European Metropolitan Regions i les recomanacions de polítiques públiques de mobilitat Smart MR.

L'AMB està actualment treballant en un pla d'acció local, que s'inclou en aquestes recomanacions de polítiques públiques, i es basa en tres grans pilars com ara la creació de zones de baixes emissions, així com altres tipus de normatives d'accés als nuclis urbans que restringeixen el trànsit dels vehicles més contaminants a les zones urbanes interiors; el servei de bicicletes elèctriques e-Bicibox i la creació de la plataforma metropolitana d'aparcament (AMB Aparcament), per pagar a zones blaves i verdes a través d'una aplicació mòbil.

Transforming European Metropolitan Regions

El punt de partida d'aquesta publicació és el canvi climàtic i els reptes que planteja a les regions metropolitanes. A partir del que es coneix sobre el tema i les pròpies experiències, la planificació participativa esdevé una eina eficaç per unir forces per contrarestar el canvi climàtic, i es fa necessària la creació i la comunicació d'una visió i estratègia. Centrada en la mobilitat i la planificació de l'ús del sòl, la publicació presenta guanys a curt i llarg termini en la planificació de la mobilitat, la logística de baix carboni i la gestió del transport públic.

L'SMART-MR (Sustainable Measures for Achieving Resilient Transportation in Metropolitan Regions) és un projecte destinat a donar suport a les autoritats locals en la millora de les polítiques de transport i afavorir la transició a un futur urbà de baixes emissions de carboni. L'objectiu és aconseguir mesures sostenibles per al transport i la mobilitat a les ciutats. Hi participen vuit regions metropolitanes: Oslo, Göteborg, Hèlsinki, Budapest, Ljubljana, Roma, Porto i Barcelona

El projecte, finançat pel programa Interreg Europa, té una durada de cinc anys, en dues fases: una primera fase de tres anys, iniciada l'abril del 2016, per a l'intercanvi, l'aprenentatge i l'elaboració de plans d'acció, i una segona fase de dos anys per implementar-lo.

Documents relacionats
Programes o projectes relacionats
  • SMART MR
    Zona d'actuació:
    Europa
    Tema:
    Mobilitat i transport
    Estat:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)
On
Marker
Palácio da Bolsa