Suport per les inundacions al Líban

| Tema: Cooperació internacional

L'AMB fa un projecte de gestió per al municipi de Haql el Azimeh, al nord del Líban

Per pal·liar les pèrdues produïdes i evitar que en un futur es repeteixin situacions similars, la Creu Roja Libanesa, en coordinació amb l'Ajuntament de Haql el Azimeh i amb el suport de l'AMB, duran a terme un projecte que permetrà una gestió més eficient de les inundacions provocades per les pluges torrencials i, d'aquesta manera, reduir al mínim els seus efectes en les persones, les propietats i els mitjans de vida.

El municipi de Haql el Azimeh va patir fortes inundacions que van afectar greument algunes infraestructures i també l'agricultura, el principal mitjà de subsistència de la població i dels prop de 300 refugiats sirians que hi viuen o treballen.

En la intervenció s'extrauran roques i sediments i es millorarà la infraestructura del municipi construint tres nous dics per contenir les crescudes sobtades i reconstruint el sistema de canals per poder drenar l'aigua i utilitzar-la per al reg. També es duran a terme activitats de sensibilització de la població amb l'objectiu que estigui més ben preparada per fer front a futures situacions de risc.

Millora de les condicions de vida de la població refugiada

El passat 27 de novembre el Consell Metropolità va aprovar el projecte "Prevenció d'inundacions al Municipi de Haql el Azimeh".

Haql el Azimeh és un municipi proper a Trípoli, al nord del Líban, que té prop de 2.000 habitants i on l'agricultura representa el mitjà de subsistència del 70% de la població local i de pràcticament tots els 300 refugiats que hi viuen o treballen.

El mes de setembre passat aquesta població va patir unes pluges torrencials i unes greus inundacions que van causar molts danys en habitatges i infraestructures del municipi i van destruir la meitat del cultius. Les inundacions van causar l'esfondrament de 3 dics que canalitzaven les crescudes i el desplaçament d'un gran volum de roques i sediments, de manera que es posaven en perill altres poblacions situades riu avall.

Els registres meteorològics revelen que al Líban s'ha produït un increment del nombre i intensitat de les pluges torrencials, i es preveu que continuïn augmentant en els propers anys per efecte del canvi climàtic.

Aquest projecte dona continuïtat al treball que l'AMB i la Creu Roja Libanesa duen a terme a la regió de Trípoli des de l'any 2016 amb l'objectiu de millorar les condicions de vida de la població refugiada que hi és present. Per a aconseguir-ho, una de les estratègies amb què s'està treballant és donar suport als municipis que acullen aquestes persones.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Haql el Azimeh