Suport a les persones refugiades

| Tema: Relacions internacionals

Moció de suport a l'acollida de població refugiada a causa de conflictes armats

Camp de refugiats

El dia 3 d'abril el Ple del Consell Metropolità va aprovar una moció de suport a la població refugiada a la Mediterrània a causa de conflictes armats. La moció es fonamenta en la necessitat de denunciar la crisi humanitària dels refugiats, que s'ha agreujat amb la propagació de la COVID-19.

L'AMB ha instat diversos organismes estatals i europeus a prendre mesures, com ara aturar les deportacions i buscar solucions de manera solidària i compartida entre els diferents estats de la Unió Europea. També ha proposat que la institució europea mobilitzi recursos del pressupost per donar suport als refugiats.

Projecte d'emergència a Lesbos
Entre els compromisos de l'AMB previstos a la moció destaca l'aprovació de la concessió d'una subvenció directa a favor de l'entitat Lesvos Solidarity per dur a terme el projecte Protecció davant la COVID-19 i les vulneracions de drets humans de les persones refugiades a l'illa de Lesbos (Grècia)".

El projecte contribueix a la prevenció i detecció de casos de COVID-19 als camps de Moria i Pikpa. Al camp de Moria romanen confinades gairebé 19.000 persones, quan la capacitat és de 3.000. Tanmateix, al de Pikpa, un camp gestionat per Lesvos Solidarity, l'acollida es fa amb les condicions necessàries per garantir els drets de les persones, especialment les més vulnerables, com menors no acompanyats, dones embarassades o persones amb malalties greus.

Paral·lelament es treballa amb les institucions gregues i europees per tal d'aconseguir compromisos que garanteixin els drets de les persones refugiades durant la COVID-19. En aquest sentit, la moció també reivindica el paper de suport de les àrees metropolitanes, les ciutats i altres ens subestatals, que s'han posat al costat de les persones discriminades i han refermat la seva voluntat d'acollida. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats