Subvencions a la cooperació internacional

| Tema: Cooperació internacional

Es reactiva el procés d'ajuts econòmics a projectes de cooperació i educació per a la ciutadania

Projecte de coperació a l'Àfrica

L'AMB té previst iniciar a l'agost el procés de presentació de projectes de cooperació internacional i d'educació per a la ciutadania global 2020. El termini perquè les ONG i els ajuntaments metropolitans puguin presentar les seves propostes a les convocatòries per rebre subvencions i ajuts econòmics serà de 20 dies des de la publicació de la convocatòria.

A causa de l'ajornament obligat de la tramitació d'aquesta convocatòria per la COVID-19, s'hi han hagut d'introduir diverses modificacions relatives als terminis de presentació de justificacions dels projectes per tal de fer-ne factible l'execució.

Les propostes que han de presentar les ONG i els ajuntaments metropolitans poden ser de tres tipus: projectes de cooperació internacional, projectes d'educació per a la ciutadania global o projectes de cooperació coordinada entre ajuntaments i l'AMB per a projectes de cooperació internacional amb accions d'ECG (només per ajuntaments). Tots els projectes hauran de respondre a alguna d'aquestes tres modalitats.

Per tal d'aclarir dubtes, el Servei de Cooperació de l'AMB va convocar una sessió informativa telemàtica el 21 de juliol en la qual es va donar informació sobre les línies prioritàries i les diferents modalitats dels ajuts.

Pel que fa a l'anterior convocatòria, de 2018-2019, es van atorgar subvencions per a l'execució de 12 projectes de cooperació internacional i 18 projectes d'educació per a la ciutadania global a diverses ONG i de 5 projectes de cooperació coordinada presentats per ajuntaments metropolitans.