Sub>urban engega la 2a fase

| Tema: Relacions internacionals

Anvers acull el primer workshop temàtic sobre planificació urbana transformadora

El Sub>urban Reinventing the fringe avança en la seva segona fase amb la celebració del primer taller a Anvers (líder del projecte). El taller ha reunit una trentena de tècnics de totes les ciutats sòcies, entre elles, Viena, Düsseldorf, Solin, Casoria (Nàpols), Oslo, Baie Mare (Romania), Brno (Txèquia) i l'AMB.

El workshop temàtic Transforming Planning ha proporcionat durant tres dies l'espai de debat necessari entre socis per a compartir eines innovadores de planificació urbana, adients per intervenir en teixits residencials del segle XX. A diferència del creixement per expansió, la regeneració urbana és un procés molt més incert i amb múltiples actors i factors en joc. Per tal de treballar amb aquesta complexitat es fa necessari tenir un enfocament diferenciat, on el procés ja no sigui lineal, sinó capaç d'adaptar-se al barri en la mesura que aquest es va regenerant. I és en aquesta línia on treballa el projecte.

El Transforming Planning ha estat el primer de cinc tallers temàtics que desenvoluparà el Sub>urban, dins del programa europeu Urbact, al llarg dels 24 mesos de la seva 2a fase, amb l'objectiu d'elaborar plans d'acció locals que proposin estratègies integrals d'intervenció en aquest tipus de barris. En el cas de l'AMB el Pla local serà per a Badia del Vallès.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Anvers