SmartEdge a Bucarest

| Tema: Relacions internacionals

Projecte de reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle

Imatge de la notícia

El 3 d'abril del 2019 es va celebrar a Bucarest el segon taller del projecte SmartEdge, que estudia el potencial que pot tenir el desenvolupament de ciutats limítrofs dins de les àrees metropolitanes per a la reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

La temàtica del taller celebrat a Bucarest ha estat les eines i metodologies per a la planificació participativa en àrees metropolitanes i ciutats llindar. S'han intercanviat experiències i bones pràctiques i s'ha facilitat l'aprenentatge entre els diferents socis. Per part de l'AMB, el departament de Medi Ambient i alguns tècnics experts del departament de Planificació Urbanística van presentar el nou Pla director metropolità de Barcelona. També hi va ser present Raons Públiques, una cooperativa barcelonina d'urbanisme, arquitectura i participació, que va presentar-hi els projectes metropolitans dels plans urbans participatius de Sant Feliu de Llobregat i l'Imagina Badia de Badia del Vallès.

Ciutats petites dins de les àrees metropolitanes

Les ciutats llindar són part integral del teixit metropolità existent i poden convertir-se en laboratoris per trobar solucions verdes, intel·ligents i econòmiques dins de l'economia baixa en carboni. L'objectiu general del projecte és millorar les polítiques baixes en carboni en aquestes ciutats llindar i les seves regions metropolitanes. El proper taller se celebrarà a Brandenburg, Berlín, el setembre de 2019.

El projecte SmartEdge forma part del programa Interreg Europe

Documents relacionats