SMART-MR destaca la feina de l'AMB

| Tema: Mobilitat sostenible, Relacions internacionals

El projecte publica un article sobre mobilitat sostenible de l'àrea metropolitana de Barcelona

Imatge d'un plànol del PDU

La darrera edició de la revista –Newsletter- del projecte SMART-MR ha inclòs un article especial sobre el Pla director urbanístic metropolità (PDU) de l'AMB, exemplificant les bones pràctiques que s'han dut a terme a l'àrea metropolitana en relació a les polítiques de planificació urbana i mobilitat sostenible.
La revista presenta les conclusions i bones pràctiques del quart taller internacional del projecte SMART-MR, celebrat a Göteborg els dies 12 i 13 de desembre de 2017. El taller, organitzat per l'Associació d'Autoritats Locals de la Regió de Göteborg i el Municipi de Kungälv, es va centrar en la temàtica del transport orientat al desenvolupament, i diversos experts van parlar sobre el desenvolupament de comunitats en zones de gran dispersió urbana al voltant de nodes de transport públic. L'objectiu era recollir una sèrie de recomanacions per tal de millorar els futurs projectes, en termes de compacitat i accessibilitat territorial.

És en aquest context on la revista destaca la feina de l'AMB, amb un article sobre l'estructura urbana i metropolitana per una mobilitat i una habitabilitat sostenible a l'àrea metropolitana de Barcelona, on cada cop més hi ha una dependència més forta entre el sistema transport i l'estructuració dels municipis.

Redacció del PDU

Actualment, l'AMB està en procés de redacció d'un nou pla director urbanístic metropolità (PDU) que definirà com haurà d'evolucionar la metròpoli, incloent àmbits relacionats amb el transport que cada vegada tenen més rellevància. L'AMB proposa una visió integrada de la mobilitat i la planificació urbana, basada en objectius com l'accessibilitat, la integració, l'eficiència i la sostenibilitat.

Aquesta experiència servirà com a model per a les altres àrees metropolitanes europees que participen al projecte SMART-MR, que vol afavorir la transició a un futur urbà de baixes emissions de carboni, amb l'objectiu d'aconseguir mesures sostenibles pel transport i la mobilitat a les ciutats i àrees metropolitanes.

Documents relacionats
Programes o projectes relacionats
  • SMART MR
    Zona d'actuació:
    Europa
    Tema:
    Mobilitat i transport
    Estat:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)