Resultats conveni entre la MTFRL i l'AMB

| Tema: Aigua, Cooperació internacional, Educació ambiental

Més de 1.300 famílies d'Hondures, Guatemala i El Salvador milloren la seva salut amb el projecte "Aigües Compartides"

Després de tres anys de col·laboració, el conveni entre l'AMB i la Mancomunidad Trinacional Transfonteriza del Río Lempa (MTFRL) –que agrupa 24 municipis de tres països: Hondures, Guatemala i El Salvador– ha fet possible la millora de les infraestructures que abasten d'aigua potable els seus 400.000 habitants.

Amb el projecte Aigües Compartides, s'ha possibilitat l'accés a l'aigua neta a la població de la regió Trifinio, amb millores tant pel medi ambient, com per la salut de les persones que, fins la posada en marxa d'aquest projecte, patien problemes relacionats amb el consum d'aigua en mal estat.

El conveni de col·laboració s'ha desenvolupat en cinc municipis: Dulce Nombre de Maria i Citalà (El Salvador), Ocotepeque, Senseti y Santa Fe (Honduras). Des de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació i des de la Direcció de Serveis del Cicle de l'Aigua de l'AMB, s'ha assistit tècnicament el procés d'instal·lació de micromesuradors, així com la millora en la captació i el tractament de l'aigua de xarxa. D'altra banda, aquesta assistència tècnica ha anat acompanyada d'una campanya de sensibilització i d'educació sobre el recurs de l'aigua dirigit a la població de la MTFRL.


Projecte "Aigües compartides"

Documents relacionats
On
Marker
MTFRL