Resolució subvencions Cooperació i EpD 2016-2017

| Tema: Cooperació internacional

S'aproven 40 ajuts d'ens metropolitans per a cooperació i educació per a la sostenibilitat

S'aproven 40 ajuts d'ens metropolitans per a cooperació i educació per a la sostenibilitat

L'AMB ha resolt les convocatòries de projectes de cooperació i educació per al desenvolupament per als anys 2016 i 2017 per un valor de 500.000 €. Aquests ajuts a projectes metropolitans d'ajuntaments i ONGs tanquen el Pla director de cooperació al desenvolupament de l'AMB (2013-2016), la principal eina d'orientació política i estratègica de l'acció de cooperació per aquest període, i donen l'inici a una nova etapa.

Dels més de 50 projectes presentats, s'han aprovat subvencions per a 40 propostes que s'iniciaran a finals del 2016 i s'allargaran fins a finals del 2017. Els projectes seleccionats s'inclouen en els àmbits del dret a l'aigua, el sanejament, la gestió de residus, la mobilitat sostenible, les energies renovables, la governança, el desenvolupament sostenible, l'economia social i el comerç just, entre d' altres. Els drets, l'apoderament de les dones, l'enfortiment de col•lectius exclosos, l'educació crítica i la incidència són elements indispensables per contribuir a la transformació social.

La novetat d'aquestes convocatòries ha estat la inclusió d'una línia específica per fer front a la crisi de les persones refugiades i garantir els seus drets humans. En aquest sentit, l'AMB dóna suport a projectes que es desenvolupen tant sobre el terreny, en els països acollidors, com en els municipis metropolitans, en la línia de l'educació transformadora.  

Documents relacionats
Enllaços relacionats