Prototip UMBRELLA

| Tema: Relacions internacionals, Residus

Sistema innovador de tractament de residus del projecte Life Methamorphosis

El 24 d'abril, tècnics de l'AMB van visitar el prototip UMBRELLA del projecte Life Methamorphosis amb motiu de la seva posada en marxa. Aquest prototip en concret es construeix per tractar la fracció orgànica municipal per tal d'obtenir aigua per reutilitzar i biometà per a vehicles. El sistema optimitza l'energia utilitzada per tractar l'aigua residual provinent del tractament de la fracció orgànica.

Diversos tècnics de l'AMB van poder conèixer aquest sistema innovador, les primeres anàlisis del qual confirmen que el lixiviat dels residus sòlids urbans representa una font potencial d'energia.

UMBRELLA, un prototip del projecte Life Methamorphosis

El projecte Life Methamorphosis, cofinançat per la Comissió Europea dins del programa LIFE, té com a objectiu recuperar l'energia dels residus sòlids orgànics tant municipals com agroindustrials i de fonts agrícoles, per obtenir biometà. Aquest combustible té una baixa emissió de gasos d'efecte hivernacle i s'ajusta a les directrius sobre economia circular promogudes per la Unió Europea.

El projecte es durà a terme amb la demostració a escala industrial de dos sistemes innovadors de tractament: el prototip UMBRELLA, instal·lat a la planta de tractament de residus ECOPARC de Montcada i Reixac (Barcelona), i el prototip METHAGRO, de la planta agroindustrial de Porgaporcs a Vila-sana (Lleida).

El projecte Life Methamorphosis, del qual l'AMB és sòcia, es va iniciar el juliol del 2015 i es preveu que sacabi el juny de 2019, amb un pressupost total de 3.642.167 € i un 60% de contribució de la Comissió Europea. 

Documents relacionats