Projectes amb Metropolis

| Tema: Relacions internacionals

Dos projectes coliderats per l'AMB reben subvencions de Metropolis

El passat mes de novembre, la xarxa Metropolis va aprovar, dins de la seva convocatòria de projectes pilot 2021-2023, la concessió de subvencions per als projectes "Mobilitat a les regions urbanes d'Àfrica: millorem els indicadors i la governança metropolitana" i "Diàleg d'àrees metropolitanes sobre infraestructures verdes: superar reptes i potenciar beneficis",  tots dos projectes coliderats per l'AMB.

Mobilitat urbana en ciutats africanes

El projecte "Mobilitat a les regions urbanes d'Àfrica: millorem els indicadors i la governança metropolitana" tindrà una durada de dos anys i mig i busca promoure l'intercanvi de coneixements i pràctiques al voltant de la mobilitat urbana i la seva governança entre els socis participants: les àrees metropolitanes de Gauteng (Sud-àfrica), Dakar (Senegal), Maputo (Moçambic) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La finalitat és contribuir a elaborar, implementar i analitzar estratègies de mobilitat inclusives, sostenibles i segures, així com d'intercanviar d'experiències pràctiques i coneixements sobre la governança del transport metropolità.

Infraestructura verda a Llatinoamèrica

El segon projecte, "Diàleg d'àrees metropolitanes sobre infraestructures verdes: superar reptes i potenciar beneficis", també tindrà una durada de dos anys i mig i busca compartir experiències i enfortir capacitats locals en la planificació i implementació de la infraestructura verda com una solució basada en la natura per obtenir múltiples beneficis per al benestar humà i la resiliència de les àrees metropolitanes. Ciutat de Mèxic, l'Àrea Metropolitana de la Vall d'Aburrá i l'Àrea Metropolitana de Barcelona aborden plegats els reptes i les possibles solucions.

Les metròpolis sòcies busquen intercanviar experiències per enfortir les capacitats tècniques al voltant de la implementació efectiva de la infraestructura verda per potenciar-ne els beneficis en l'entorn i per al benestar humà, amb el focus d'atenció en els conceptes següents: connectivitat ecològica, biodiversitat urbana i resiliència davant el canvi climàtic.

Documents relacionats